Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επόμενος μεγάλος στόχος των Ρώσων η πόλη Σλαβιάνσκ, εάν θέλουν να καταλάβουν το Donbass

Επόμενος μεγάλος στόχος των Ρώσων η πόλη Σλαβιάνσκ, εάν θέλουν να καταλάβουν το Donbass
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να αντιστέκονται στην Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο επόμενος μεγάλος στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν την πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία θεωρείται έως η «πόλη – κλειδί» προκειμένου να συνεχίσουν την προέλαση τους στο Donbass.
Σύμφωνα με το think tank Institute for the Study of War, οι προσπάθειες των Ρώσων που έρχονται από το Ιζιούμ για να καταλάβουν τη Σλαβιάνσκ αναμένεται να αποδειχθούν καθοριστικές για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Οι Ρώσοι πρέπει τουλάχιστον να καταλάβουν τη Σλαβιάνσκ.
Εάν δεν τα καταφέρουν, η προσπάθεια τους να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ πιθανότατα θα αποτύχει.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να κάνουν ελάχιστη έως μηδενική πρόοδο στις επιθέσεις τους σε αυτές τις περιοχές» αναφέρει το Ινστιτούτο.

Αντιστέκονται οι Ουκρανοί στη Μαριούπολη

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται και να κρατούν τη Μαριούπολη, επιφέροντας σημαντικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα.
«Οι προσπάθειες των Ρώσων να αντικαταστήσουν δυνάμεις με εφέδρους και να τροφοδοτήσουν κατεστραμμένες μονάδες από τη βορειοανατολική Ουκρανία που τίθενται στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Ουκρανία είναι απίθανο να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας» επισημαίνει το Ινστιτούτο, υποστηρίζοντας πως εντός των επόμενων ημερών, τα ρωσικά στρατεύματα θα έχουν αναχωρήσει από τις περιοχές του Τσερνίχιφ και της Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης