Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικός στρατός: Οι Ρώσοι θέλουν τον πλήρη έλεγχο σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Ουκρανικός στρατός: Οι Ρώσοι θέλουν τον πλήρη έλεγχο σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ
Ανασυγκροτούνται για επίθεση στην ανατολική Ουκρανία αναφέρει ο ουκρανικός στρατός
Σχετικά Άρθρα

Στόχος των Ρώσων είναι ο πλήρης έλεγχος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση του ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει πως τα ρωσικά στρατεύματα ανασυγκροτούνται για μια μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.
«Ο εχθρός ανασυντάσσει στρατεύματα και επικεντρώνει τις προσπάθειες στην προετοιμασία μιας επιθετικής στρατιωτικής επιχείρησης στα ανατολικά του Κράτους μας.
Στόχος είναι να αναλάβουν πλήρως τον έλεγχο των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» αναφέρουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, επισημαίνοντας πως είναι σε εξέλιξη η μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων καθώς και η τροφοδοσία σε τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να περικυκλώνουν το Χάρκοβο και να επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, με συνεχείς βομβαρδισμούς πυροβολικού καταστρέφοντας κατοικήσιμες περιοχές και υποδομές της πόλης.
Μάλιστα ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους Ρώσους ότι βομβάρδισαν την πόλη Μικολάγιφ με πυρομαχικά που είναι απαγορευμένα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, υποστηρίζοντας πως συνοικίες και ιατρικά ιδρύματα, όπως παιδικά νοσοκομεία, είναι υπό τα πυρά των Ρώσων με αποτέλεσμα να σκοτώνονται πολλοί άμαχοι, ανάμεσα τους και παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης