Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Οι Ρώσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν εγκλήματα πολέμου

Zelensky (Ουκρανία): Οι Ρώσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν εγκλήματα πολέμου
Θα οδηγήσουμε τους Ρώσους στρατιώτες στη Δικαιοσύνη είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι Ρώσοι επιχειρούν να συγκαλύψουν τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει τα στρατεύματα τους σε διάφορες ουκρανικές πόλεις μετά τις αποκαλύψεις των ωμοτήτων στη Bucha διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα οδηγήσει τους Ρώσους στρατιώτες στη Δικαιοσύνη.
Ο Zelensky, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα Τρίτη 5/4 στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εκτιμάται πως θα αναφερθεί εκτενώς στα πρόσφατα γεγονότα στη Bucha.
«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μετά τις μαζικές δολοφονίες που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου, οι εισβολείς ενδεχομένως να έχουν διαφορετική συμπεριφορά για τα εγκλήματα τους σε άλλες μέρη της χώρας που εισέβαλαν.
Ήδη διεξάγουν μια εκστρατεία ψεμάτων για να συγκαλύψουν την ενοχή τους για τις δολοφονίες αμάχων στη Μαριούπολη.
Θα στήσουν δεκάδες συνεντεύξεις, θα επεξεργαστούν ηχογραφήσεις και θα σκοτώσουν ανθρώπους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί ότι σκοτώθηκαν από κάποιον άλλο» είπε ο Zelensky, ο οποίος επανέλαβε τις εκκλήσεις του στη Δύση για περαιτέρω κυρώσεις στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.

Θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Σε κάθε περίπτωση ο Ουκρανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατό προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι Ρώσοι στρατιώτες που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα πολέμου.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα όλους τους Ρώσους στρατιώτες που εμπλέκονται σε αυτά τα εγκλήματα.
Θα γίνει μια κοινή προσπάθεια του κράτους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς θεσμούς, ιδιαίτερα με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Όλα τα εγκλήματα των κατακτητών είναι τεκμηριωμένα.
Υπάρχει η απαραίτητη βάση για την προσαγωγή των ενόχων Ρώσων στρατιωτικών στη δικαιοσύνη για κάθε έγκλημα που διαπράττουν» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης