Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές - Ο S&P 500 στο +0,81%, ο Nasdaq στο +1,90% - Κέρδη +27% για το Twitter

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές - Ο S&P 500 στο +0,81%, ο Nasdaq στο +1,90% - Κέρδη +27% για το Twitter
Ράλι στη Wall Street, με ώθηση από την τεχνολογία...

Άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με τις μετοχές να λαμβάνουν ώθηση από τον κλάδο της Τεχνολογίας.
Πράγματι, ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υπεραπέδωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,3%, στις 34.921 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,81%, στις 4.582 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε +1,9%, στις 14.532 μονάδες 

αδαδαδα_9.JPG
Ο τεχνολογικός δείκτης είχε περιπέσει σε περιοχή bear market νωρίτερα μέσα στο έτος, αλλά άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής στα κέρδη.
Οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες ήταν από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο το πρώτο τρίμηνο, «ανέβηκαν» τη Δευτέρα, αφού η μετοχή του Τwitter έλαβε σημαντική υποστήριξη από έναν αξιόλογο επιχειρηματία και επενδυτή, τον Elon Musk.
Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν περισσότερο από 27% μετά την είδηση ότι ο ιδρυτής Musk αγόρασε ποσοστό 9,2% στην εταιρεία.
Οι εταιρείες τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon, Alphabet και Nvidia σημείωσαν επίσης άνοδο άνω του 2%.
Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και JD.com, σημείωσαν επίσης ράλι.
«Ο δείκτης Nasdaq προφανώς ηγείται… επειδή δεν υπάρχουν πολλά νέα για να ασκήσουν πρόσθετη πίεση» δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδύσεων της CFRA.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ισχυρή εικόνα της αγορά εργασίας και το πρωτοφανές ράλι των τιμών ενέργειας που έχει οδηγήσει τον πληθωρισμό σε υψηλά 40 ετών θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων της, κατά 50 μονάδες βάσης, τους επόμενους μήνες, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τις τιμές.
Περισσότερα στοιχεία για τις προθέσεις της Fed αναμένεται να δώσουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Στα μάκρο, πτώση κατά 0,5% κατέγραψαν τα οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εμπορίου.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της WSJ ανέμεναν πτώση 0,6%.
Αυτή είναι η πρώτη μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες μετά από εννέα διαδοχικές μηνιαίες αυξήσεις.
Ο τομέας των εργοστασίων αποτέλεσε ένα φωτεινό σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι οικονομολόγοι βλέπουν ενδείξεις ότι η ζήτηση στον κλάδο θα μπορούσε να αποδυναμωθεί.
Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κατά 2,1% τον Φεβρουάριο, ελαφρώς καλύτερη μέτρηση από την αρχική εκτίμηση για μείωση 2,2%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, υψηλότερα κινήθηκε το πετρέλαιο με την τιμή WTI να επιστρέφει πάνω από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα στα 103,28 δολ./βαρέλι, σημειώνοντας «άλμα» 4%. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.934 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,42% και το yield του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,49%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης