Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: To bear market rally έχει τελειώσει - Μακριά από μετοχές - Αναζητήστε καταφύγιο στα ομόλογα

Morgan Stanley: To bear market rally έχει τελειώσει - Μακριά από μετοχές -  Αναζητήστε καταφύγιο στα ομόλογα
Η θέση του Wilson είναι ότι η οικονομία οδεύει προς απότομη επιβράδυνση, για τέσσερις τουλάχιστον λόγους.

Σχετικά Άρθρα

H πρόσφατη ανάκαμψη στις αγορές μετοχών θα αποδειχθεί βραχύβια, δήλωσε αναλυτής των αγορών που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο θορυβώδεις «αρκούδες» της Wall Street, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο σε ομόλογα καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται.
«Το ράλι της bear market έχει τελειώσει», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Morgan Stanley στις ΗΠΑ, Michael Wilson, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Αυτό μας αφήνει πιο ευνοϊκά διακείμενους προς τα ομόλογα παρά προς τις μετοχές βραχυπρόθεσμα, καθώς οι ανησυχίες για την ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο».
Η θέση του Wilson είναι ότι η οικονομία οδεύει προς απότομη επιβράδυνση, λόγω της «εξασθένισης της ζήτησης καθώς απομακρυνόμαστε από τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας του 2021, λόγω της πίεσης στη ζήτηση από τις υψηλές τιμές, τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων και ενέργειας λόγω του πολέμου και λογω του ότι τα αποθέματα έχουν πλέον προσαρμοστεί στη ζήτηση».
Αυτό το λιγότερο ευνοϊκό μακροοικονομικό υπόβαθρο θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους επενδυτές να το αγνοούν καθώς θα ροκανίζει τα εταιρικά κέρδη, υποστηρίζει ο Wilson.

Bullish η JP Morgan Chase
 
Παρά τις ανησυχίες περί το ότι ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που στοχεύουν σε βασικά αγαθά της παγκόσμιας προσφοράς εμπορευμάτων θα επιδεινώσουν τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν τον περασμένο μήνα, καλύπτοντας τις τριμηνιαίες απώλειές τους.
Ο Wilson και η ομάδα του είχαν συμβουλέψει τους επενδυτές να πουλήσουν το ράλι, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει βάση.
Η bearish άποψη του Wilson έρχεται σε έντονη αντίθεση με την κυρίαρχη αντίληψη εντός της ομάδας της JPMorgan Chase, η οποία υποστηρίζει ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και ότι οι ανησυχίες για την ανάπτυξη είναι υπερβολικές.
«Η γεωπολιτική παραμένει μπαλαντέρ, αλλά δεν βλέπουμε τόσο αρνητική την τάση για τις μετοχές όσο είναι επί του παρόντος της μόδας να απεικονίζεται», έγραψαν σε σημείωμα οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka.
Ενώ ο Wilson της Morgan Stanley προτείνει αμυντικές μετοχές, ο Matejka και οι συνάδελφοί του λένε ότι οι παραδοσιακές αμυντικές μετοχές «δεν έχουν βάση για να καταγράψουν μια σημαντική άνοδο, πέρα από τη γεωπολιτική αναταραχή», προτρέποντας σε υποβάθμιση της θέσης σε αυτές.
Στην αρχή του έτους, ο Wilson είχε θέσει τον χαμηλότερο στόχο για τον δείκτη S&P 500 για το τέλος του έτους, από όλους τους στρατηγικούς αναλυτές μετοχών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είχε ανάλογες αρνητικές απόψεις και το 2021, για τις οποίες αργότερα αναγνώρισε ότι ήταν «λανθασμένες», καθώς ξεκίνησε ένα δυναμικό ράλι που ώθησε το βασικό αμερικάνικο δείκτη σε διαδοχικά ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης