Τελευταία Νέα
Διεθνή

EasyJet: Ακύρωση πτήσεων στη Βρετανία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19

EasyJet: Ακύρωση πτήσεων στη Βρετανία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19
Η British Airways προχώρησε επίσης σε μικρό αριθμό ακυρώσεων χθες 3/4 και δήλωσε ότι το ζήτημα επηρεάζει γενικά αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια
Σχετικά Άρθρα

Η νέα έξαρση της COVID-19 στη Βρετανία ανάγκασε αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων την easyJet, να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκτοξεύθηκε ο αριθμός των ασθενών εργαζομένων.
Η Αγγλία ήρε όλους τους περιορισμούς του κορονοϊού νωρίτερα φέτος, μεταξύ των οποίων την υποχρέωση για αυτοαπομόνωση όταν κάποιος βρίσκεται θετικός στην Covid-19 και την ανάγκη για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.
Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται στη Βρετανία περίπου στις αρχές του περασμένου μήνα και έως τα τέλη της εβδομάδας της 26ης Μαρτίου, ένας στους 13 πολίτες εκτιμάται ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.
Ενώ τα επίπεδα νοσηλειών είναι πολύ χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα του 2020 και του 2021, οι εταιρίες αναφέρουν προβλήματα στις υπηρεσίες τους καθώς και στα αεροδρόμια.
Η easyJet ακύρωσε πάνω από 200 πτήσεις το σαββατοκύριακο και ανακοίνωσε ότι περίπου 60 ακόμα θα ακυρωθούν σήμερα 4 Απριλίου.
Η British Airways προχώρησε επίσης σε μικρό αριθμό ακυρώσεων χθες 3/4 και δήλωσε ότι το ζήτημα επηρεάζει γενικά αεροπορικές εταιρίες και αεροδρόμια.
Η easyJet δήλωσε ότι είχε πληρώματα σε αναμονή προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος και ότι στην περίπτωση ακυρώσεων θα προχωρήσει σε συγχώνευση πτήσεων, όπου υπάρχουν τέτοιου είδους δυνατότητες. «Λυπούμαστε για την όποια αναστάτωση που μπορεί αυτό να προκαλέσει σε πελάτες των πτήσεων που επηρεάζονται», ανέφερε σε ανακοίνωση.
Όσοι βρίσκονται θετικοί στην COVID-19 δεν χρειάζεται πλέον να τίθενται σε αυτοαπομόνωση, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αλλά οι περισσότερες εταιρίες τους συμβουλεύουν να το κάνουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης