Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άδεια για κλινικές δοκιμές σε εμβόλια mRNA κατά του Covid έλαβαν δύο φαρμακευτικές

Κίνα: Άδεια για κλινικές δοκιμές σε εμβόλια mRNA κατά του Covid έλαβαν δύο φαρμακευτικές
Είναι οι πρώτες άδειες που δίνονται από τις κινεζικές αρχές για εμβόλια τεχνολογίας mRNA
Σχετικά Άρθρα
Kινεζική εταιρεία δήλωσε ότι έλαβε έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών ενός εμβολίου Covid-19 που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια άλλη εγχώρια εταιρεία έχει κάνει αίτηση για έναρξη επίσης κλινικών δοκιμών σε αντίστοιχο σκεύασμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 4 Απριλίου 2022.
Η κινεζική CSPC Pharmaceutical έλαβε άδεια για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για ένα mRNA εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Παραλλαγή Omicron

Όπως έγινε γνωστό, η CSPC Pharmaceutical η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έλαβε άδεια από την κινεζική αρχή φαρμάκων, για ένα εμβόλιο που έχει την ονομασία «SYS6006».
Η εταιρεία δήλωσε ότι οι προκλινικές μελέτες έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της παραλλαγής Omicron του κορονοϊού.
Επίσης ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να φυλάσσεται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Παλαιότερη τεχνολογία

Η Κίνα έχει εμβολιάσει την πλειονότητα του πληθυσμού της χρησιμοποιώντας εγχώρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού που βασίζονται σε παλαιότερη τεχνολογία αδρανοποιημένου ιού, αλλά οι αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα εμβόλιο που βασίζεται σε mRNA, εκτός των πόλεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Δυναμικό παραγωγής 400 εκατ. δόσεων

Την ίδια ώρα, η Stemirna Therapeutics με έδρα τη Σαγκάη έχει κάνει αίτηση στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για τη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής του mRNA εμβολίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η εταιρεία έχει κατασκευάσει εγκαταστάσεις ικανές να παράγουν 400 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, ανέφερε η υπηρεσία οικονομικών ειδήσεων Cailian.
Επίσης, ένα εμβόλιο mRNA που αναπτύχθηκε από τη Walvax Biotechnology, τη Suzhou Abogen Biosciences και τον κινεζικό στρατό έχει ήδη εισέλθει σε κλινικές δοκιμές.
Ωστόσο, αυτό το εμβόλιο μπορεί να υπολείπεται των οφελών που προκύπτουν από τα εμβόλια των Pfizer Inc., BioNTech SE και Moderna Inc., έδειξε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η China National Pharmaceutical Group Co., πιο γνωστή ως Sinopharm, δήλωσε την Κυριακή 3 Απριλίου ότι το εμβόλιο δεύτερης γενιάς ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης Covid-19 έχει λάβει έγκριση από το Πεκίνο για κλινικές δοκιμές.
Το βελτιωμένο εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως ενισχυτικό εμβόλιο και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση στον κορωνοϊό, δήλωσε η εταιρεία τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης