Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεραπεία - «ορόσημο» για τον καρκίνο του ήπατος: Βρέθηκε αποτελεσματική και έσωσε το 90% των ασθενών

Θεραπεία - «ορόσημο» για τον καρκίνο του ήπατος: Βρέθηκε αποτελεσματική και έσωσε το 90% των ασθενών
Η τεχνική, γνωστή ως θεραπεία χημειοκορεσμού ή διαδερμική ηπατική διάχυση (PHP), επιτρέπει στους γιατρούς να χορηγούν πολύ μεγαλύτερες δόσεις φαρμάκου από αυτές που θα λάμβαναν οι ασθενείς με την τυπική χημειοθεραπεία, καθώς δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και δεν προκαλεί περιττή βλάβη σε υγιή μέρη του σώματος
Σχετικά Άρθρα
Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο του ήπατος, η οποία απομονώνει το όργανο και προστατεύει τα υγιή μέρη του σώματος, έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματική σχεδόν στο 90% των ασθενών σύμφωνα με το Skynews.
Η διαδικασία που πρωτοπορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον περιλαμβάνει τη χρήση δύο μικρών μπαλονιών για την εκτροπή του αίματος πέρα ​​από το συκώτι για μια ώρα ενώ χορηγούνται φάρμακα απευθείας στο όργανο.

Η πρωτοποριακή διαδικασία 

Η τεχνική, γνωστή ως θεραπεία χημειοκορεσμού ή διαδερμική ηπατική διάχυση (PHP), επιτρέπει στους γιατρούς να χορηγούν πολύ μεγαλύτερες δόσεις φαρμάκου από αυτές που θα λάμβαναν οι ασθενείς με την τυπική χημειοθεραπεία, καθώς δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και δεν προκαλεί περιττή βλάβη σε υγιή μέρη του σώματος.
Μόλις χορηγηθεί το φάρμακο, το αίμα από το συκώτι παροχετεύεται από τον ασθενή και υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω μιας μηχανής διήθησης για τη μείωση της τοξικότητας προτού επιστραφεί στον ασθενή μέσω της φλέβας.
Ο Δρ Brian Stedman, ακτινολόγος, είπε ότι η ομάδα του είχε πραγματοποιήσει 300 θεραπείες χημειοκορεσμού σε 100 ασθενείς των οποίων η μορφή καρκίνου των ματιών που ονομάζεται οφθαλμικό μελάνωμα είχε εξαπλωθεί στο ήπαρ.

Τα ευρήματα

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Melanoma Research, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι καρκίνοι του ήπατος ελέγχονταν στο 88,9% των ασθενών που είχαν λάβει θεραπεία χημειοκορεσμού, με το 62% από αυτούς να επιβιώνουν για ένα χρόνο και το 30% μετά από δύο χρόνια.
Εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης PLANETS για τον καρκίνο, που βοήθησε στη χρηματοδότηση της έρευνας, είπε ότι η μέση διάρκεια επιβίωσης σε αυτούς που μελετήθηκαν ήταν 15 μήνες, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνεχείς κύκλοι θεραπείας χημειοκορεσμού έχουν σχεδόν αφαιρέσει εντελώς τον καρκίνο των ασθενών.
Πρόσθεσε: «Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας από το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας Υγείας και Φροντίδας (Νίκαια) πέρυσι, δεν υπάρχει επί του παρόντος υπηρεσία ανάθεσης από το NHS».

Ο Δρ Stedman, ο οποίος είναι συνιδρυτής της PLANETS, είπε:
«Όταν δοκιμάσαμε για πρώτη φορά αυτή τη θεραπεία σε δύο ασθενείς το 2012 είπα ότι η ανάπτυξη θα ήταν μια στιγμή ορόσημο στη θεραπεία του καρκίνου και πραγματικά αποδείχθηκε ότι είναι, δεδομένων αυτών των αποτελεσμάτων.
«Αυτή η θεραπεία μας επιτρέπει να αποκόψουμε ένα όργανο από το σώμα για 60 λεπτά, να το εμποτίσουμε σε υψηλή δόση φαρμάκου και στη συνέχεια να φιλτράρουμε το αίμα σχεδόν εντελώς καθαρό πριν το επιστρέψουμε.
«Οι προοπτικές για ασθενείς που πάσχουν ειδικά από καρκίνο που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ ήταν πολύ κακές επειδή η επίδραση της τυπικής χημειοθεραπείας περιορίζεται από την ανεπιθύμητη βλάβη που προκαλεί το φάρμακο στο υπόλοιπο σώμα.
«Η θεραπεία χημειοκορεσμού προσφέρει τη δυνατότητα επαναλαμβανόμενης παρέμβασης και αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι προσφέρει εξαιρετικό βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο έλεγχο της νόσου με βελτιωμένη επιβίωση».
Screenshot_4_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης