Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) για Μπούχα: Οι Ρώσοι είναι χειρότεροι από το ISIS - Οι ενέργειες αντιστοιχούν σε γενοκτονία

Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) για Μπούχα: Οι Ρώσοι είναι χειρότεροι από το ISIS - Οι ενέργειες αντιστοιχούν σε γενοκτονία
Kuleba: «Αυτοί δεν ήταν αντάρτες, δεν ήταν άνθρωποι που μάχονταν εναντίον τους. Η Ρωσία είναι χειρότερη από το ISIS, τελεία»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba κάλεσε τις αποστολές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των διεθνών οργανισμών να φτάσουν στην όλη Μπούχα της Ουκρανίας και σε άλλες πόλεις και χωριά στην περιοχή του Κιέβου το συντομότερο δυνατό για να συγκεντρώσουν στοιχεία για Ρώσους που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως δήλωσε ο ίδιος την Κυριακή 3 Απριλίου.

Ο Kuleba σε συνέντευξή του στο βρετανικό ραδιόφωνο Times ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Καλώ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και τους διεθνείς οργανισμούς να στείλουν τις αποστολές τους στη Μπούχα και σε άλλες απελευθερωμένες πόλεις και χωριά στην περιοχή του Κιέβου για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου όσο το δυνατόν στενότερα σε συνεργασία με τις ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου», είπε ο Kuleba.
Πρόσθεσε ότι το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη στείλει αντίστοιχο αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο Kuleba τόνισε ότι αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν σε διεθνή και ξένα δικαστήρια για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι διέπραξαν αυτές τις φρικαλεότητες.
Επιπροσθέτως, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως τα ρωσικά στρατεύματα εκτέλεσαν αμάχους ενώ αποσύρονταν από περιοχές «από θυμό και απλά επειδή ήθελαν να σκοτώσουν».


«Χειρότερη από το ISIS η Ρωσία»

Ο Kuleba χαρακτήρισε τη Ρωσία «χειρότερη από το ISIS» και είπε πως είναι πιθανόν οι στρατιωτικές της ενέργειες να αντιστοιχούν σε γενοκτονία.
Μιλώντας στο Times Radio, είπε πως «αντιλαμβανόμαστε πως σκότωναν αμάχους ενώ έφευγαν, ενώ αποσύρονταν, ενώ παρέμειναν στην πόλη της Μπούχα και σε άλλες πόλεις και χωριά σε περιοχές- κλειδιά, μα επίσης ενώ αποσύρονταν από αυτές λόγω θυμού, και απλά επειδή ήθελαν να σκοτώσουν.
Δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Αυτοί δεν ήταν αντάρτες, δεν ήταν άνθρωποι που μάχονταν εναντίον τους. Η Ρωσία είναι χειρότερη από το ISIS, τελεία».
Όπως συμπλήρωσε, η κατάσταση στις απελευθερωθείσες περιοχές, όπου έχουν αναφερθεί λεηλασίες και εκτελέσεις αμάχων, τον «καταστρέφει μέσα του». Ο ίδιος είπε πως «μένει να φανεί, με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται, εάν αυτά τα εγκλήματα αντιστοιχούν στο έγκλημα της γενοκτονίας, μα θα ήθελα να αποσαφηνίσω πως από την αρχή της επίθεσης, ακούμε από τη Ρωσία και από τον Ρώσο πρόεδρο Putin πως αρνείται το δικαίωμα των Ουκρανών να έχουμε τη δική μας ταυτότητα και το δικό μας κράτος, οπότε στο τέλος της συλλογής όλων των στοιχείων δεν αποκλείω το ενδεχόμενο γενοκτονίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης