Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βυθίζεται στην αβεβαιότητα το Πακιστάν – Ο πρωθυπουργός Imran Khan διέλυσε τη Βουλή και καταγγέλλει τις ΗΠΑ

Βυθίζεται στην αβεβαιότητα το Πακιστάν – Ο πρωθυπουργός Imran Khan διέλυσε τη Βουλή και καταγγέλλει τις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του Πακιστάν ενέκρινε το αίτημα του πρωθυπουργού της χώρας για τη διάλυση της βουλής
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Arif Alvi αποδέχτηκε την Κυριακή (3/4/2022) το αίτημα του πρωθυπουργού Imran Khan για τη διάλυση της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, στο οποίο έπρεπε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία.
«Ο πρόεδρος του Πακιστάν ενέκρινε το αίτημα του πρωθυπουργού του Πακιστάν για τη διάλυση της βουλής, σύμφωνα με το Άρθρο 58 (1) και του Άρθρου 48 (1) του Συντάγματος» ανέφερε σχετικά μία ανακοίνωση της προεδρίας.
Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς ο Khan απέφυγε μία ψηφοφορία για την απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία, μετά την κίνηση του αντιπροέδρου του σώματος να την εμποδίσει, χαρακτηρίζοντας την ως αντισυνταγματική.
Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι θα προσβάλει την κίνηση αυτή, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν.

Επίθεση στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έχει ότι η κίνηση της απομάκρυνσης του από την εξουσία, είναι μία προσπάθεια κυβερνητικής αλλαγής, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Khan δήλωσε σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων ότι: «Η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (του Πακιστάν) από τις ΗΠΑ».
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απομάκρυνση του Khan από την εξουσία, αφού ο ίδιος προέβη σε παρόμοιες καταγγελίες κατά τις προηγούμενες ημέρες


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης