Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαριούπολη (Ουκρανία): Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού ενώ εγκαταλείπουν οι άμαχοι

Μαριούπολη (Ουκρανία): Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού ενώ εγκαταλείπουν οι άμαχοι

Οι Ρώσοι στρατιώτες αναζητούσαν ναζιστικά τατουάζ με ενδείξεις για Ουκρανούς που έδρασαν στο Τάγμα του Azov

Σχετικά Άρθρα
Καθώς ο Dmytro Kartavov και η οικογένειά του ενώθηκαν με χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από τη βομβαρδισμένη πόλη της Μαριούπολης, ένα επιπλέον εμπόδιο τον περίμενε ενώ  τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούσαν να εντοπίσουν υπολείμματα των ρωσικων δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη και ναζιστικών ομάδων του τάγματος Azov, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.
«Έγδυσαν τους άντρες, έψαξαν για τατουάζ» δήλωσε ο 32χρονος οικοδόμος, ο οποίος σημείωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα χέρια των ανδρών.

Οι έλεγχοι

Από ένα σούπερ μάρκετ που έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής στην πόλη Zaporizhzhia που ελέγχεται από την Ουκρανία, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, δήλωσε στο Reuters ότι η οικογένεια έφυγε από την πολιορκημένη πόλη στα δυτικά, φτάνοντας στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ με λεωφορείο πριν περάσει στην Ουκρανία. -κατέχεται περιοχή με τα πόδια.
Καθ' οδόν, ο Kartavov είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες έλεγξαν τους άνδρες για σημάδια ότι πολεμούσαν με τις ουκρανικές δυνάμεις είτε είχαν νεοναζιστικά τατουάζ.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με τις έρευνες.

Οι βομβαρδισμοί

Η Μαριούπολη, μια βιομηχανική πόλη-λιμάνι κοντά στην αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, είχε πληθυσμό περίπου 400.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αλλά η πόλη έχει καταστραφεί από τακτικούς βομβαρδισμούς από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το τάγμα του Azov

Η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων του τακτικού στρατού και των μελών του τάγματος Azov, μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής που τώρα ανήκει στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, ανέστειλαν την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων για εβδομάδες,

Τα θύματα και η φυγή των αμάχων

Οι μάχες έχουν θύματα περίπου 5.000 άμαχους, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, και χιλιάδες αναγκάζονται να φύγουν είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο είτε με οργανωμένα κομβόι λεωφορείων στην ανατολική Ουκρανία όπου ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές ή στα βόρεια και δυτικά σε εδάφη που ελέγχονται από του.

Από κόσκινο

Καθώς οι αυτοκινητοπομπές προσπαθούν να φύγουν, οι έλεγχοι για την ταυτοποίηση μαχητών έχουν γίνει τακτικό μέρος της δοκιμασίας, είπαν μάρτυρες.
Ο Vladimir Andreev, ένας 63χρονος συνταξιούχος από τη Μαριούπολη και πρώην υπάλληλος της χαλυβουργικής εταιρείας Metinvest, ταξίδεψε σε μια ξεχωριστή ομάδα που περιελάμβανε τη σύζυγό του και τη φίλη τους, Valentina Kirichek.
Ο Andreev είπε ότι το πάρτι σταμάτησε περίπου 17 φορές σε διάφορα ρωσικά σημεία ελέγχου.
«Σε κάθε σημείο ελέγχου μας σταματούσαν...
Μας έλεγξαν, μας γδύνανε.
Έλεγξαν τους ώμους, τα χέρια μας... (για να δουν) αν είχα λάβει μέρος στις μάχες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης