Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P Global: Υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα του τουρκικού αξιόχρεου σε λίρες στο Β+ λόγω Ουκρανικού

S&P Global:  Υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα του τουρκικού αξιόχρεου σε λίρες στο Β+  λόγω Ουκρανικού

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την αξιολόγηση του τουρκικού χρέους σε τοπικό νόμισμα κατά μία βαθμίδα στο Β+, τέσσερα επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα,

Σχετικά Άρθρα
Σε περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα προχώρησε ο οίκος S&P Global, οδηγώντας το αξιόχρεο της χώρας πιο βαθιά στην κατηγορία junk (υψηλού ρίσκου) και διατηρώντας διατηρώντας παράλληλα αρνητικό το outlook.
Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Ενεργειακή κρίση

Αναλυτικότερα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση του τουρκικού χρέους σε τοπικό νόμισμα κατά μία βαθμίδα στο Β+, τέσσερα επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, επικαλούμενος τον αντίκτυπο της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Διατήρησε την αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα στο Β+, στο ίδιο επίπεδο που αξιολογεί το Μπαχρέιν και τη Βολιβία.

Πληθωρισμός στο 55% το 2022

«Οι επιπτώσεις της στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, θα αποδυναμώσουν περαιτέρω το ήδη εξασθενημένο ισοζύγιο πληρωμών της Τουρκίας και θα επιδεινώσουν τον πληθωρισμό», ανέφερε ο S&P σε ανακοίνωσή του.
«Ο πληθωρισμός οδεύει κατά μέσο όρο προς το 55% το 2022, το υψηλότερο επίπεδο από όλα τα κράτη που αξιολογούμε», συμπλήρωσε.
The Turkish Lira's Freefall And The Bitcoin Parachute | Bitcoin Insider
The Turkish Lira's Freefall And The Bitcoin Parachute | Bitcoin Insider
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης