Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η Ρωσία θα ανοίξει νέο μέτωπο – Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στη Μολδαβία

Ουκρανία: Η Ρωσία θα ανοίξει νέο μέτωπο  – Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στη Μολδαβία
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτιμά ότι τα στρατεύματα που εδρεύουν στην Υπερδνειστερία, προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων
Σχετικά Άρθρα

Η Μολδαβία απέρριψε τους ισχυρισμούς του ουκρανικού στρατού ότι τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στον αποσχισμένο θύλακα της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία και κινητοποιούνται για μια πιθανή επίθεση που θα μπορούσε να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο στον πόλεμο.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτιμά ότι τα στρατεύματα που εδρεύουν στην κατεχόμενη από τη Ρωσία, αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία, η οποία συνορεύει με τη νοτιοδυτική Ουκρανία και βρίσκεται κοντά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Οδησσού, προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων.
Ωστόσο, τόσο η Μολδαβία όσο και οι αυτονομιστικές αρχές στην Υπερδνειστερία το αρνήθηκαν, με το Κισινάου να λέει ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».
«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν την κινητοποίηση στρατευμάτων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Απολύτως αναληθείς πληροφορίες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι «οι πληροφορίες που διαδόθηκαν από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας είναι απολύτως αναληθείς».

«Όλες οι στρατιωτικές μονάδες στο έδαφος της Υπερδνειστερίας βρίσκονται σε περιοχές μόνιμης ανάπτυξης και εκτελούν τις δραστηριότητές τους με τυπικό τρόπο λειτουργίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα «ελαχιστοποίησαν σκόπιμα ακόμη και προγραμματισμένες δραστηριότητες» για να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων.
Η απειλή των ρωσικών στρατευμάτων που εδρεύουν στην Υπερδνειστερία να εισέλθουν στην ουκρανική σύγκρουση έχει απασχολήσει τις αρχές της Μολδαβίας, οι οποίες επίσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη εισροή Ουκρανών προσφύγων.

Αναδιάταξη στρατευμάτων

Ο στρατός της Ουκρανίας «κατέγραψε αναδιάταξη ρωσικών στρατευμάτων και τμημάτων της λεγόμενης δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας-Μολδαβίας για να επιδείξει ετοιμότητα για επίθεση και, πιθανώς, στρατιωτικές ενέργειες κατά τη χώρας».
Οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας για στρατιωτικές ενέργειες δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.
Η Ρωσία απέσυρε δυνάμεις από την πρωτεύουσα Κίεβο και οι Ουκρανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία επικεντρώνει εκ νέου την επίθεσή της στην περιοχή του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης