Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ανακατάληψη εδαφών γύρω από το Κίεβο

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ανακατάληψη εδαφών γύρω από το Κίεβο
Γίνεται λόγος για εγκαταλελειμμένες σωρούς Ρώσων στρατιωτών και τανκς
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ανακατέλαβε περισσότερα εδάφη γύρω από το Κίεβο από τους Ρώσους στρατιώτες που εγκατέλειψαν κατεστραμμένα χωριά και τα δικά τους τανκς καθώς απομακρύνονταν από την πρωτεύουσα, την ώρα που ένα αμφισβητούμενο –από τους Ουκρανούς- διασυνοριακό χτύπημα στη Ρωσία περιέπλεξε τις ειρηνευτικές συνομιλίες σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.
Στο χωριουδάκι Dmytrivka στα δυτικά της πρωτεύουσας, καπνός έβγαινε ακόμα από τα συντρίμμια των τανκς και τα πτώματα τουλάχιστον οκτώ Ρώσων στρατιωτών βρίσκονταν στους δρόμους, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Reuters.
«Από τη μια πλευρά ακούγαμε τα τανκς να πυροβολούν εναντίον μας και από την περιοχή της Μπούτσα έγινε ένας τεράστιος βομβαρδισμός με όλμους», είπε κάτοικος της περιοχής.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να καταλαμβάνουν την Μπούτσα, δήλωσε ο δήμαρχός της σήμερα, σε ένα βίντεο που φαινόταν να γυρίστηκε έξω από το δημαρχείο.
Στη νοτιοδυτική Ουκρανία, τρεις πύραυλοι έπληξαν μια κατοικημένη περιοχή στην περιοχή της Οδησσού, προκαλώντας θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Maksym Marchenko, χωρίς να διευκρινίσει πόσα.
Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.
Ο Marchenko είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ένα πυραυλικό σύστημα Iskander στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
Η Μόσχα, από την πλευρά της, είπε ότι ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων στη συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ένα κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης του στρατού της, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά.
Η Ουκρανία αρνήθηκε την ευθύνη για το περιστατικό, το πρώτο του είδους του στον πόλεμο των πέντε εβδομάδων.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmytry Peskov δήλωσε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας, οι οποίες ξεκίνησαν ξανά σήμερα Παρασκευή μέσω βιντεοσύνδεσης.
Η Ρωσία θα ενισχύσει τα δυτικά της σύνορα, ώστε να μην «περνά το μυαλό κανενός να επιτεθεί», είπε αργότερα ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης