Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ουκρανός πρόεδρος Zelensky αποπέμπει δυο κορυφαίους στρατηγούς του ως «προδότες»

O Ουκρανός πρόεδρος Zelensky αποπέμπει δυο κορυφαίους στρατηγούς του ως «προδότες»

H κατηγορία ήταν «δεν έχουν αποφασίσει πού είναι η πατρίδα τους»

Σχετικά Άρθρα

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε την καθαίρεση δύο κορυφαίων στρατηγών του που τους κατηγόρησε ως «προδότες» - με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.
«Σήμερα πάρθηκε μια άλλη απόφαση.
Σχετικά με τους αντιήρωες.
Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες.
Αλλά σταδιακά θα τιμωρηθούν όλοι», είπε ο Zelensky, σε μια ένδειξη ότι πιστεύει πως υπάρχουν περισσότεροι «προδότες» στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Με βάση τη δήλωση Zelensky, παύονται από στρατηγοί ο πρώην αρχηγός του Κύριου Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Naumov Andriy Olehovych και ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχής της Χερσώνας, Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych.
Το Κύριο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας αποτελεί την κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας χώρας και οι δυο αποπεμφθέντες στρατηγοί κατείχαν κεντρικές θέσεις διοίκησης.
Ο πρόεδρος Zelensky δεν διευκρίνισε ποιες ακριβώς είναι οι καταγγελίες ή η ακριβής φύση των υποτιθέμενων προδοτικών δραστηριοτήτων των δύο στρατηγών και η μόνη συγκεκριμένη κατηγορία που διατύπωσε ήταν ότι «δεν έχουν αποφασίσει πού είναι η πατρίδα τους», που υποδηλώνει ίσως φιλορωσικές συμπάθειες ή άρνηση εκτέλεσης κρατικών εντολών.
Ο Zelensky δήλωσε: «Σύμφωνα με το άρθρο 48 του Πειθαρχικού Καταστατικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ανώτατοι στρατιωτικοί που δεν έχουν αποφασίσει πού είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον ουκρανικό λαό σε σχέση με την προστασία του κράτους μας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας, θα στερηθούν αναπόφευκτα τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης