Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs παρακολουθεί ηλεκτρονικά τους υπαλλήλους της - Στελέχη απειλούν με παραίτηση

Η Goldman Sachs παρακολουθεί ηλεκτρονικά τους υπαλλήλους της - Στελέχη απειλούν με παραίτηση
Σύμφωνα με το Business Insider, η Goldman Sachs εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα ζητά από τα στελέχη της να επιστρέψουν κανονικά στο γραφείο και να εργάζονται από εκεί 5 στις 5 μέρες

Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν τα κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs να πείσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο, μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία οι περισσότεροι εργάζονταν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με το Business Insider, η Goldman Sachs εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα ζητά από τα στελέχη της να επιστρέψουν κανονικά στο γραφείο και να εργάζονται από εκεί 5 στις 5 μέρες, όμως πέφτει σε ένα τείχος απροθυμίας. 
Για να υπερνικήσει λοιπόν την παροθυμία των εργαζομένων της, η Goldman προχώρησε στην υιοθέτηση τεχνικών ηλεκτρονικής παρακολούθησης που επιτρέπουν στους διευθυντές να ελέγχουν ποιος μπαίνει και βγαίνει στο γραφείο και τι ώρα.
Στο πλαίσιο αυτό όσοι αρνούνται να επιστρέψουν για δουλειά στο γραφείο, αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα, που ξεκινούν από τις συστάσεις ενός ανώτερου manager και μπορεί να φτάσουν ως την απόλυση
Τέσσερα στελέχη της Goldman δήλωσαν στο Insider ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις παρουσίες σε όλα τα γραφεία της ακόμη και στα κεντρικά της.

Τεχνικές ηλεκτρονικής παρακολούθησης

Σε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της New York Post, που επικαλούνταν αναρτήσεις υπαλλήλων της Goldman στο φόρουμ εργαζομένων Blind, αναφέρθηκε ότι ορισμένοι διευθυντές χρησιμοποιούν υπολογιστικά φύλλα για να παρακολουθούν ποιες ομάδες βρίσκονται περισσότερο χρόνο στο γραφείο.
Αν δεν βρίσκεσαι τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γραφείο, λαμβάνεις μια κλήση από τους επικεφαλής των επιχειρηματικών μονάδων που σου θυμίζου ότι περιμένουν από εσένα να είσαι στο γραφείο, ανέφερε ένας υπάλληλος.
Σύμφωνα με έναν άλλο χαμηλόβαθμο στέλεχος, αναλυτή διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ολόκληρο το τμήμα του ενημερώθηκε σε μια συνάντηση ότι ήταν υπό παρακολούθηση και ότι θα αντιμετώπιζαν ποινές αν αργούσαν να έρχονται στο γραφείο.
«Μας είπαν ότι από εδώ και στο εξής, θα καταγράφεται τι ώρα μπαίνουμε στο γραφείο, είπε το στέλεχος προσθέτοντας ότι η Goldman θέλει οι άνθρωποι να πηγαίνουν στο γραφείο το πρωί μεταξύ 8 και 10.
Είναι σίγουρο δυσάρεστο να σε παρακολουθούν στην εργασία σου».

Sοlomon: Παρέκκλιση η εργασία από το σπίτι

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, χαρακτήρισε την εργασία από το σπίτι που κράτησε τόσο καιρό λόγω covid ως «παρέκκλιση» την οποία η εταιρεία θα επιδίωκε «να διορθώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα» - πολιτική που ορισμένα κατώτερα στελέχη αρχικά χλεύασαν.
Ωστόσο, ο Solomon δήλωσε στο Fortune Magazine ότι «η μυστική συνταγή για τον οργανισμό μας είναι ότι προσελκύουμε χιλιάδες πραγματικά εξαιρετικούς νέους που έρχονται στη Goldman Sachs για να μάθουν να εργάζονται, ότι συνεργάζονται μεταξύ τους και ότι συνεργάζονται με ανθρώπους που είναι πολύ πιο έμπειροι από αυτούς».
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως ανέφερε η New York Post, μια ομάδα στελεχών της Goldman κατέληξε να απειλήσει με παραίτηση, λόγω της απαίτησης των ανώτερων στελεχών να εμφανίζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα αλλά και επειδή τα αφεντικά τους έπαιρναν πλέον την παρουσίες.
Επιπλέον, μερικοί από τους εργαζομένους θεωρούν ότι αυτές οι πρακτικές της Goldman αποτελούν στην πραγματικότητα ένα είδος εκφοβισμού – αφου οι συγκεκριμένες καταγραφές παρουσιών χρησιμοποιούνται εν τέλει για επιβληθούν ποινές σε ανθρώπους που κατηγορούνται ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης