Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενέγραψε την ρινική έκδοση του εμβολίου Sputnik V

Η Ρωσία ενέγραψε την ρινική έκδοση του εμβολίου Sputnik V
Tο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν έχει λάβει ακόμη τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Σχετικά Άρθρα

To Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέγραψε σήμερα τη ρινική έκδοση του Sputnik V, της ρινικής παραλλαγής του ομώνυμου ρωσικού εμβολίου κατά του covid 19 που αποτελεί την πρώτη ρινική παραλλαγή εμβολίου κατά του covid στον κόσμο.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να εξάγει τη ρινική παραλλαγή του εμβολίου Sputnik V κατά του covid 19 το οποίο ο πρόεδρος Vladimir Putin είχε πει ότι είχε λάβει ως αναμνηστική δόση.
Ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο είχε επενδύσει στο εμβόλιο Sputnik και στην εμπορική του διάθεση εκτός Ρωσίας, είχε τότε δηλώσει ότι η Ρωσία θα πουλήσει τη ρινική μορφή του εμβολίου Sputnik και σε άλλες χώρες μέσα στον 2022.
Σε όλο τον κόσμο διεξάγεται έρευνα για την ανάπτυξη ρινικών σπρέι για την πρόληψη και τη θεραπεία του covid, με δεδομένο ότι ο βλεννογόνος της μύτης έχει αναγνωριστεί ως βασικό σημείο εισόδου του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.
Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν έχει λάβει ακόμη τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αρχικά διότι οι σχετικές διαδικασίες για πολύ καιρό καθυστερούσαν, εσχάτως γιατί οι σχετικές διαδικασίες αναβλήθηκαν, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης