Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο όμιλος Gazprom έχει αποχωρήσει από τη θυγατρική της Γερμανίας - Η έφοδος της Κομισιόν στα γραφεία της εταιρείας

Ο όμιλος Gazprom έχει αποχωρήσει από τη θυγατρική της Γερμανίας - Η έφοδος της Κομισιόν στα γραφεία της εταιρείας
Η Κομισιόν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών
Σχετικά Άρθρα
Για την αποχώρηση του από τη γερμανική εταιρεία Gazprom Germania Gmbh και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της
συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Marketing & Trading Ltd, ενημερώνει ο όμιλος Gazprom.
Όπως εξηγεί, από τις 31 Μαρτίου η εταιρεία δεν κατέχει πλέον τη θυγατρική Gazprom Export Business Services με έδρα την Αγία Πετρούπολη, η οποία με τη σειρά της είναι ο μοναδικός ιδρυτής της Gazprom Germania Gmbh.

Η Gazprom Germania είναι ο διαχειριστής πολλών μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία, ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Wingas στους οικισμούς Jemgum και Reden, και πολλά έργα έχουν επίσης αναπτυχθεί στη Σερβία, την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.
Την προηγούμενη μέρα, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, έγραψε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας φέρεται να επεξεργαζόταν ένα σενάριο στο οποίο οι γερμανικές θυγατρικές της Gazprom και της Rosneft θα μπορούσαν να εθνικοποιηθούν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλάμε για τις εταιρείες Gazprom Germania και Rosneft Deutschland. Και οι δύο εταιρείες διαδραματίζουν απαραίτητο ρόλο στο σύστημα ενεργειακής ασφάλειας της Γερμανίας, μια υποθετική εθνικοποίηση θα βοηθούσε στην αποφυγή των κραδασμών μιας ενεργειακής κρίσης.

H έφοδος της Κομισιόν

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών.
Η Επιτροπή, τοποτηρητής των κανόνων του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή της ότι προχώρησε σε επιθεωρήσεις, σε συνεργασία με την γερμανική αρχή ανταγωνισμού, «στα γραφεία πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου στην Γερμανία».
Δύο ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωσαν στο AFP ότι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Gazprom και της θυγατρικής της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Wingas, όπως είχε αρχικά αποκαλύψει το Bloomberg.
«Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις εντάσσονται στο προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας για εφαρμογή πρακτικών που παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού. Το γεγονός ότι η Κομισιόν προχωρεί σε τέτοιες επιθεωρήσεις σημαίνει ότι οι εταιρείες ενέχονται σε συμπεριφορές που παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας», διευκρινίζει η Κομισιόν.

www.bankingnwes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης