Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της μεταποίησης τον Μάρτιο 2022 στο 56,5 - Χαμηλά 14 μηνών

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της μεταποίησης τον Μάρτιο 2022 στο 56,5 - Χαμηλά 14 μηνών
Επιβράδυνση σημείωσε η μεταποιητική ανάπτυξη της ευρωζώνης τον Μάρτιο του 2022
Επιβράδυνση σημείωσε η μεταποιητική ανάπτυξη της ευρωζώνης τον Μάρτιο του 2022, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έπληξε την εφοδιαστική αλυσίδα, μείωσε τη ζήτηση και υποβάθμισε την εμπιστοσύνη, σύμφωνα με έρευνα, καθώς το αυξανόμενο κόστος ενέργειας οδήγησε σε ευρύτερη άνοδο των τιμών.
Η αβεβαιότητα που προκαλείται από την εισβολή σε συνδυασμό με την εντεινόμενη κρίση κόστους ζωής, υποδηλώνει ότι η μεταποιητική βιομηχανία του μπλοκ θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση αυτό το τρίμηνο.
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στο χαμηλό 14 μηνών στο 56,5 τον Μάρτιο από 58,2 του Φεβρουαρίου.
Η τελική μέτρηση διαμορφώνεται χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση "flash" των 57 μονάδων, αλλά παραμένει πολύ υψηλότερα από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης μέτρησης της παραγωγής, ο σύνθετος PMI, υποχώρησε στο 53,1 από 55,5, το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2020, όταν το μπλοκ της Ευρωζώνης έδειξε ανθεκτικότητα στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης