Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί – Χτύπησαν αποθήκες καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί – Χτύπησαν αποθήκες καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ
Για επίθεση από δύο ουκρανικά ελικόπτερα κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Vyacheslav Gladkov

Στην αντεπίθεση περνούν οι Ουκρανοί, οι οποίοι φέρονται να χτύπησαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου μια εγκατάσταση με αποθήκες καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Μπέλγκοροντ, Vyacheslav Gladkov, η επίθεση έγινε από δύο ουκρανικά ελικόπτερα σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμφων, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες οκτώ δεξαμενές καυσίμων.
Όπως είπε ο Gladkov, από την επίθεση αυτή και την πυρκαγιά που προκλήθηκε τραυματίστηκαν δύο άτομα, ενώ δεν υπήρξαν νεκροί.

 

Κάτοικοι τμήματος της πόλης αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από την περιοχή υπό τον φόβο νέων εκρήξεων και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τον Gladkov, η κατάσταση είναι σχετικά υπό έλεγχο

 

Αργότερα,το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 ευθύνονταν για την επίθεση σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ, συμπληρώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν προμήθευαν με καύσιμα τον ρωσικό στρατό.
Στην ίδια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα δύο ελικόπτερα εξαπέλυσαν την επίθεση αφότου πέρασαν τα σύνορα πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, όμως ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας Oleksy Danilov αρνήθηκε ότι το Κίεβο βρίσκεται πίσω απο την επίθεση τονίζοντας:
«Για κάποιον λόγο λένε ότι εμείς το κάναμε, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης