Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμα

Πεντάγωνο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμα
Δεν θα είναι εύκολη για τους Ρώσους η σύγκρουση στο Donbass αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πιθανότατα για πολλούς μήνες ακόμα διατυπώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναφερόμενο στην απόφαση της Ρωσίας να επικεντρώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Donbass, στην ανατολική Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο κάνει λόγο για μια παρατεταμένη σύρραξη, δεδομένου ότι οι μάχες στην περιοχή αυτή ήδη διαρκούν εδώ και περίπου 8 χρόνια και ότι ενεργούν ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ετοιμοπόλεμες.
«Αν πράγματι δίνουν την προτεραιότητα στην περιφέρεια του Donbass, όπου δεν είχαν πολεμήσει εδώ και οκτώ χρόνια, όπου υπάρχουν πολλοί Oυκρανοί στρατιώτες, που είναι πολύ ενεργοί, αυτό μπορεί να διαρκέσει λιγάκι.
Δεν θα είναι ζήτημα ημερών ή εβδομάδων, μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, αν και είναι ακόμη δύσκολο να ξέρουμε» είπε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Δεν θα είναι εύκολο για τους Ρώσους

«Επομένως παρότι (οι Ρώσοι) δίνουν την προτεραιότητα εκεί, ενισχύουν τις δυνάμεις τους και αφιερώνουν περισσότερη ενέργεια, δεν θα είναι εύκολο για αυτούς.
Μπορεί να είναι πιο μακρά, πιο παρατεταμένη σύγκρουση» υποστήριξε ο Kirby, αναφέροντας παράλληλα πως παρατείνεται για «μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» η παραμονή της 82ης ταξιαρχίας στην ανατολική πτέρυγα του NATO και της αεροναυτικής δύναμης κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry Truman στη Μεσόγειο.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ ανέπτυξαν περίπου 20.000 επιπλέον στρατιώτες στην Ευρώπη καθώς πλησίαζε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αποστολή η διάρκεια της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Αναδιατάσσουν δυνάμεις

Επιπλέον, ο Kirby υποστήριξε ότι πέραν της απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, οι Ρώσοι «εγκατέλειψαν» και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Χοστομέλ, βορειοδυτικά του Κιέβου.
«Όμως συνεχίζουμε να θεωρούμε πως πρόκειται για αναδιάταξη δυνάμεων.
Δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη ότι οι στρατιώτες αυτοί επιστρέφουν σπίτια τους, ή ότι θα σταματήσουν να εμπλέκονται» σε μάχες.
Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι οι δυνάμεις αυτές θα επανεξοπλιστούν και θα σταλούν ξανά στην Ουκρανία (...) για να συνεχίσουν να πολεμούν για αυτόν που θεωρούμε ότι είναι ο στόχος τους, δηλαδή η ανατολική Ουκρανία, οι περιφέρειες των αυτονομιστών Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ» είπε ο Kirby, αναφέροντας πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, κυρίως στο Κίεβο, στην Τσερνιχίβ, στην Ιζιούμ, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης