Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας εξετάζει περίπτωση εθνικοποίησης των Gazprom Germania και Rosneft Deutschland

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας εξετάζει περίπτωση εθνικοποίησης των Gazprom Germania και Rosneft Deutschland

Η Handelsblatt γράφει ότι χωρίς τις υπηρεσίες της Rosneft Deutschland είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Σχετικά Άρθρα

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι θυγατρικές της Gazprom και της Rosneft στη Γερμανία μπορούν να κρατικοποιηθούν.
Αυτό ανέφερε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Οι θυγατρικές εταιρείες είναι οι Gazprom Germania και Rosneft Deutschland.
Ο λόγος για την ανάπτυξη τέτοιων σεναρίων είναι η ανησυχία της κυβέρνησης για τη σταθερότητα των προμηθειών υδρογονανθράκων στη Γερμανία.
Η Gazprom Germania είναι ο διαχειριστής πολλών μεγάλων εγκαταστάσεων αποθήκευσης αερίου στη Γερμανία, ιδίως σε συνεργασία με τη Wingas στους οικισμούς Jemgum και Reden.
Ανέπτυξε επίσης αρκετά έργα στη Σερβία, την Αυστρία και την Τσεχία.
Η Rosneft είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στη γερμανική αγορά διύλισης πετρελαίου.
Η εταιρεία είναι μέτοχος τριών διυλιστηρίων σε αυτή τη χώρα (PCK Refinery, MiRO Refinery, Bayernoil Refinery, των οποίων οι μετοχές σημειώνουν σήμερα απώλειες της τάξης του 25%) με συνολική δυναμικότητα 12,8 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, που υπερβαίνει το 12% της συνολικής ικανότητας διύλισης στο Γερμανία.
Οι λειτουργικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται από θυγατρική της Rosneft Deutschland GmbH, η οποία είναι εγγεγραμμένη και λειτουργεί στη Γερμανία από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Η Handelsblatt γράφει ότι χωρίς τις υπηρεσίες της Rosneft Deutschland είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, ενώ η εταιρεία προμηθεύει επίσης καύσιμα στα οχήματα των επιχειρησιακών υπηρεσιών της γερμανικής πρωτεύουσας
Η Gazprom Germania δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο της Handelsblatt, ενώ η Rosneft Deutschland είπε στην εφημερίδα ότι δεν υπόκειται σε κυρώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, βάσει υποψιών για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών, έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

www.bankingnws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης