Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία κάλεσε 134.500 νέους στρατεύσιμους για την εαρινή στρατωτική θητεία τους - Δεν θα σταλούν στον πόλεμο, λέει ο Υπ. Άμυνας

Η Ρωσία κάλεσε 134.500 νέους στρατεύσιμους για την εαρινή στρατωτική θητεία τους - Δεν θα σταλούν στον πόλεμο, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Soigou διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους νεαρούς Ρώσους στρατεύσιμους δεν θα σταλεί στη «διακεκαυμένη ζώνη»

Η Ρωσία κάλεσε 134.500 νέους στρατεύσιμους να κάνουν την εαρινή στρατιωτική θητεία τους
Ο πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κλήθηκαν στο στρατό 134.500 νέοι στρατεύσιμοι για την εαρινή τους θητεία, αλλά το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το κάλεσμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η διαταγή ήρθε πάντως πέντε εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας, η οποία αντιμετώπισε τη σκληρή αντίσταση των Ουκρανών.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Soighou δήλωσε ότι κανένας από αυτούς που κλήθηκαν δεν θα σταλεί στη «διακεκαυμένη ζώνη».
Το θέμα της εμπλοκής των νεαρών Ρώσων στρατευσίμων στον πόλεμο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.
Στις 9 Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε ότι κάποιοι κληρωτοί είχαν σταλεί στην Ουκρανία, ενώ ο Putin το είχε αρνηθεί σε διάφορες περιπτώσεις, λέγοντας ότι στην Ουκρανία εστάλησαν μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.
Αργότερα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος έδωσε εντολή στους στρατιωτικούς εισαγγελείς να διεξάγουν έρευνα και να τιμωρήσουν τους αξιωματούχους που ευθύνονταν για την παραβίαση των οδηγιών του για αποκλεισμό των στρατεύσιμων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ετήσιο εαρινή στρατιωτική θητεία η οποία διαρκεί από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, αφορά Ρώσους άνδρες ηλικίας 18 έως 27 ετών, αναφέρει το διάταγμα του Putin.
Ο Shoighu είπε ότι όσοι κλήθηκαν θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις βάσεις που τους έχουν ορίσει στα τέλη Μαΐου.
«Το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού θα υποβληθεί σε επαγγελματική εκπαίδευση στα ειδικά κέντρα εκπαίδευσης για τρεις έως πέντε μήνες.
Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν σε κανένα καυτό μέτωπο», ανέφερε σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου του.
Ωστόσο, ο Mikhail Benyash, δικηγόρος που εκπροσωπεί πολλά μέλη της Εθνοφρουράς της Ρωσίας που αρνήθηκαν την εντολή να πάνε στην Ουκρανία, είπε ότι σύμφωνα με το ρωσικό νόμο οι στρατεύσιμοι μπορούν να σταλούν να πολεμήσουν μετά από αρκετούς μήνες εκπαίδευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης