Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μειώθηκαν κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε εβδομάδες

Τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μειώθηκαν κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε εβδομάδες
Ραγδαία μείωση στα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος

Κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια μειώθηκαν τα ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος, όπως προκύπτει από πληροφορίες στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ρωσίας.
Ειδικότερα, στις 25 Μαρτίου 2022, τα αποθέματα της Ρωσίας ανέρχονταν σε 604,4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι του απόλυτου μέγιστου των 643,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 18 Φεβρουαρίου
Βασικοί παράγοντες για τη μείωση των αποθεματικών ήταν οι συναλλαγματικές παρεμβάσεις, η αναχρηματοδότηση συναλλάγματος, καθώς και η συναλλαγματική αναπροσαρμογή των περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει η Κεντρική Τράπεζα.
Η Τράπεζα της Ρωσίας επανέλαβε τις παρεμβάσεις στις 24 Φεβρουαρίου 2022, πουλώντας ξένο νόμισμα για 84,8 δισεκατομμύρια ρούβλια.
Την επόμενη μέρα, 25 Φεβρουαρίου, πούλησε ξένο νόμισμα για 18,8 δισεκατομμύρια ρούβλια και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει αυτές τις πράξεις λόγω του «παγώματος» μέρους των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος (GFR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας από δυτικές χώρες ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Στις αρχές Μαρτίου 2022, η Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε να αποκαλύπτει ενημερωμένα στοιχεία για τον όγκο των διεθνών αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης