Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Αμπχαζία δεν ακολουθεί τη Νότια Οσετία - Δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία

H Αμπχαζία δεν ακολουθεί τη Νότια Οσετία - Δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία
Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία το 2008.
Σχετικά Άρθρα
Η Αμπχαζία, η αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας την οποία στηρίζει η Μόσχα, δεν σκοπεύει να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι αφού η Νότια Οσετία επεσήμανε ότι θα κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία το 2008.
Στις δύο επαρχίες σταθμεύουν χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα και η Ρωσία τους παρέχει σημαντική οικονομική βοήθεια.
«Η Ρωσία είναι στρατηγικός μας εταίρος, ένα αγαπητό και γειτονικό μας κράτος, αλλά εμείς στη Δημοκρατία της Αμπχαζίας δεν σκοπεύουμε να ενταχθούμε στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Valery Kvarchia μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.
Άλλος αξιωματούχος από την Αμπχαζία, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Sergei Shamba, επεσήμανε στο πρακτορείο TASS ότι η επαρχία στηρίζει τις φιλοδοξίες της Νότιας Οσετίας, αλλά δεν μοιράζεται τον στόχο της να ενταχθεί στη Ρωσία.
Η Νότια Οσετία σκοπεύει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία μετά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν εκεί στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με το RIA.

Οι αυτονομιστές της Νότιας Οσετίας θέλουν επανένωση με τη Ρωσία - Απορρίπτει το ενδεχόμενο η Γεωργία

Ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας, της δημοκρατίας του Καυκάσου που έχει ντε φάκτο αποσχισθεί από τη Γεωργία, δήλωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την επανένωση της περιοχής αυτής με τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, διαμήνυσε ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δεν είναι αποδεκτή.
«Πρέπει, ασφαλώς, να ζητήσουμε τη γνώμη του λαού και να φροντίσουμε να εκφραστεί ο λαός για την πιθανότητα ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε  ο Anatoly Bibilov μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. «Δεν είναι δύσκολο να γίνει χωρίς καθυστέρηση.
Όπως λένε, είναι τεχνικό το ζήτημα», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας ότι η επανένωση είναι «παμπάλαιο όνειρο» του λαού της Οσετίας.
Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι οι δύο περιοχές του Καυκάσου που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία.
Την περασμένη εβδομάδα ο Bibilov ανακοίνωσε ότι έστειλε στην Ουκρανία στρατιώτες από τη Νότια Οσετία «για να βοηθήσουν στην προστασία της Ρωσίας».
Την Κυριακή, ο ηγέτης των αυτονομιστών του Λουχάνσκ Λεονίντ Πασέτνικ, είπε ότι «στο εγγύς μέλλον» θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία. Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν συχνά μιλάει για μια ένωση με τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης