Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Ουκρανία και Ρωσία έχουν συμφωνήσει για την ουδετερότητα - Αυτό που συζητούν είναι οι εγγυήσεις

Cavusoglu: Ουκρανία και Ρωσία έχουν συμφωνήσει για την ουδετερότητα - Αυτό που συζητούν είναι οι εγγυήσεις
Ο Mevlut Cavusoglu υποστήριξε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας ενδεχομένως να συναντηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Ουκρανία έχει δεχθεί την ουδετερότητα και τη μη ένταξη της στο ΝΑΤΟ, και πλέον οι δύο πλευρές εργάζονται για τις εγγυήσεις.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Τουρκία εργάζεται ώστε ο Ρώσος και ο Ουκρανός ομόλογος του αλλά και ότι οι δύο πλευρές ενδεχομένως να συναντηθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
«Η Τουρκία θα ήθελε να φιλοξενήσει τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας (Sergei Lavrov) και Ουκρανίας (Dmytro Kuleba)» είπε ο Cavusoglu.
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο Τουρκία και Γερμανία να αναλάβουν το ρόλο εγγυητή για την Ουκρανία. Ωστόσο, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων εάν γίνει εγγυήτρια χώρα, απορρίπτοντας ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε ορισμένες αναφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης