Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Putin έσωσε τον Boris Johnson από το… Partygate

Politico: Ο Putin έσωσε τον Boris Johnson από το… Partygate
Το θέμα με τα κυβερνητικά πάρτυ εν μέσω lockdown το επανέφερε σήμερα η Μητροπολιτική Αστυνομία που ανακοίνωσε πρόστιμα
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στην Ουκρανία φαίνεται ότι σώζει προς το παρόν τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, καθώς βάζει σε δεύτερη μοίρα το Partygate, δηλαδή τα πάρτυ που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και στο Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια διαφόρων σταδίων της πανδημίας και εν μέσω lockdown, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του το Politico.
Χθες, Τρίτη 30 Μαρτίου 2022, η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι θα εκδώσει 20 πρόστιμα για τις «κοινωνικές συγκεντρώσεις στην καρδιά της κυβέρνησης» που παραβίασαν τους κανόνες προστασίας από τον COVID.
Είναι η πρώτη σημαντική εξέλιξη από τότε που η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τα πάρτι της κυβέρνησης Johnson και η απόφαση για επιβολή προστίμων επαναφέρει τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα σκάνδαλο που κόντευε να ξεχαστεί ολοσχερώς εξαιτίας του πολέμου.
«Ενώ η πολιτική κατάσταση παραμένει ασταθής, σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα από τότε που ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε τα στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία, το λεγόμενο σκάνδαλο «partygate» που πολλοί παρατηρητές του Westminster προέβλεψαν ότι θα ανέτρεπε τον Βρετανό πρωθυπουργό έχει παραμεριστεί» αναφέρει το Politico.
Αρκετοί βουλευτές των Τόρις που ήταν επικριτικοί για το Partygate και είχαν την εξουσία να εκδιώξουν τον Johnson από την ηγεσία του κόμματος αλλά και από την πρωθυπουργία, υπολόγισαν εκ νέου τα πράγματα μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ώρα για αλλαγή ηγεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης