Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Καλπάζει ο πληθωρισμός - Στη Γερμανία 7,6%, στην Ισπανία 9,8% - Υψηλά 40 ετών

Ευρωζώνη: Καλπάζει ο πληθωρισμός - Στη Γερμανία 7,6%, στην Ισπανία 9,8% - Υψηλά 40 ετών
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτούν την Παρασκευή
Σχετικά Άρθρα
Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνης, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, με τους δείκτες τιμών καταναλωτή σε Γερμανία και Ισπανία, δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, να εκτοξεύονται σε υψηλά 40 ετών.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτούν την Παρασκευή και αναμένεται ευρέως να ξεπεράσουν το 6%, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να ανεβάζει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.

Γερμανία: Πληθωρισμός 7,6% τον Μάρτιο

Στη Γερμανία, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 7,6% τον Μάρτιο 2022, σύμφωνα με τα εναρμονισμένα στοιχεία,  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5%.
Οι τιμές του φυσικού αερίου και των προϊόντων πετρελαίου αυξήθηκαν και πάλι σημαντικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον υψηλό ρυθμό πληθωρισμού.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το φθινόπωρο του 1981, όταν οι τιμές του πετρελαίου είχαν σημειώσε ραγδαία άνοδο, λόγω του πρώτου πολέμου του Κόλπου.

Ισπανία: Πληθωρισμός 9,8% τον Μάρτιο

Κοντά στο 10% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός της Ισπανίας τον Μάρτιο 2022.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκαν 9,8% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Τετάρτη.
Τα στοιχεία σηματοδοτούν μια σημαντική επιτάχυνση από το 7,6% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο και το υψηλότερο επίπεδο από το 1985, πολύ πριν από την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.
«Αυτή η εξέλιξη οφείλεται σε γενικευμένες αυξήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου, καθώς και στις τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, που είναι υψηλότερες αυτόν τον μήνα από τον Μάρτιο του 2021».
Εναρμονισμένος για τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης κατά 9,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης