Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν θα ζητήσουμε άμεσα πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο

Ρωσία: Δεν θα ζητήσουμε άμεσα πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο
Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, υποσχόμενο μια σταδιακή μετάβαση και επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της που εξάγει για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Volodin,είχε προειδοποιήσει την ΕΕ ότι, αν θέλει ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.
«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια», ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα ο Volodin. «Επιπλέον θα ήταν σωστό, όπου αυτό ωφελεί τη χώρα μας, να επεκτείνουμε τον κατάλογο των προϊόντων που τιμολογούνται σε ρούβλια προκειμένου να περιλαμβάνει: τα λιπάσματα, τα σιτηρά, το πετρέλαιο, το ηλιέλαιο, τον άνθρακα, τα μέταλλα, την ξυλεία κτλ», πρόσθεσε.
Μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ζήτησε το φυσικό αέριο που εξάγεται στην ΕΕ να πληρώνεται σε ρούβλια.
Μάλιστα, ο Putin αναμένει από το Υπουργικό Συμβούλιο, την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και τη Gazprom να υποβάλουν έκθεση έως τις 31 Μαρτίου σχετικά με την εφαρμογή της εντολής για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλι για τις «μη φιλικές χώρες».
Στον αντίποδα, οι G7 έχουν απορρίψει το εν λόγω αίτημα, τονίζοντας ότι παραβιάζονται οι συναφθείσες συμφωνίες, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, δήλωσε στον Ρώσο ομόλογο του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης