Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλάξεις στις αγορές για Ρωσία - Ουκρανία - Ο DAX -1,6%, το brent στα 110 δολ.

Επιφυλάξεις στις αγορές για Ρωσία - Ουκρανία - Ο DAX -1,6%, το brent στα 110 δολ.
Κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Η επιφυλακτικότητα για το ενδεχόμενο συμφωνίας Ρωσίας - Ουκρανίας διαδέχθηκε τον ενθουσιασμό της Τρίτης για τα θετικά μηνύματα που προέκυψαν στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX υποχωρεί 1,6% στις 14.580 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 7.546 μονάδες.
Στις 6.721 μονάδες με πτώση 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με απώλειες 0,5% στις 25.190 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με πτώση 0,4% στις 8.581 μονάδες.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 3% στις 2.482 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,3%.
Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, την προσεχή Παρασκευή.
Το φυσικό αέριο (ολλανδικό TTF) σημειώνει άνοδο 11% στα 121,21 ευρώ.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες.
Το brent ενισχύεται 2,5% στα 110,44 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 2,9% στα 107,09 δολ. το βαρέλι.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Roche υποχώρεί κατά 1,3% αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι το σκεύασμά της για την αντιμετώπιση μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα δεν πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί στη δοκιμή τελευταίας φάσης.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας επηρέασε ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών υγείας, που σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,6%, ενώ αντίστοιχη πτώση κατέγραψε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης.

DAX_10.JPG
brent_15.JPG
Ισπανία: Πληθωρισμός 9,8% τον Μάρτιο

Κοντά στο 10% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός της Ισπανίας τον Μάρτιο 2022.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκαν 9,8% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Τετάρτη.
Τα στοιχεία σηματοδοτούν μια σημαντική επιτάχυνση από το 7,6% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο και το υψηλότερο επίπεδο από το 1985, πολύ πριν από την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.
«Αυτή η εξέλιξη οφείλεται σε γενικευμένες αυξήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου, καθώς και στις τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, που είναι υψηλότερες αυτόν τον μήνα από τον Μάρτιο του 2021».
Εναρμονισμένος για τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης κατά 9,8%.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτούν την Παρασκευή και αναμένεται ευρέως να ξεπεράσουν το 6%, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να ανεβάζει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.


Γερμανία: Ενεργοποίησε το α' στάδιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για έλλειψη σε φυσικό αέριο

Στο «επίπεδο έγκαιρης προειδοποίησης» του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη έλλειψη σε φυσικό αέριο, βρίσκεται από σήμερα η Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Robert Habeck.
Ο Habeck ενεργοποίησε το συγκεκριμένο στάδιο «λόγω επικείμενης επιδείνωσης της κατάστασης εφοδιασμού», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για την ώρα δεν διαπιστώνεται πρόβλημα στη διαδικασία. «Πρέπει παρόλα αυτά να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός.

Ράλι στις αγορές της Ασίας

Οι μετοχές της Ασίας συμμετείχαν στο παγκόσμιο ράλι την Τετάρτη, καθώς ενισχύθηκαν οι ελπίδες για διαπραγματευτικό τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ οι αγορές ομολόγων σηματοδοτούσαν την ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς οι αποδόσεις 10 ετών υποχώρησαν πρόσκαιρα κάτω από τα επιτόκια δύο ετών.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,28% στο υψηλότερο επίπεδό ενός μήνα, με τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος και τα κινεζικά blue chips, με άνοδο 2,5%, να ηγούνται της ανόδου.
Ωστόσο, ο Nikkei της Ιαπωνίας κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα, υποχωρώντας κατά 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης