Διεθνή

Ουκρανικός στρατός: Οι Ρώσοι παραπλανούν με τα περί αποχώρησης του από Κίεβο, Τσερνίγκιφ

Ουκρανικός στρατός: Οι Ρώσοι παραπλανούν με τα περί αποχώρησης του από Κίεβο, Τσερνίγκιφ
Πρόκειται για εναλλαγή μεμονωμένων μονάδων για να δημιουργηθεί μια λάθος αντίληψη αναφέρει ο ουκρανικός στρατός
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι Ρώσοι επιχειρούν να παραπλανήσουν με τα περί αποχώρησης των στρατιωτικών τους δυνάμεων από το Κίεβο και από το Τσερνίγκιφ διατυπώνει το Γενικό Επιτελείο του στρατού της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός στρατός αναφέρει πως η δέσμευση της Ρωσίας για αποχώρηση στρατευμάτων από το Κίεβο και το Τσερνίγκιφ αποσκοπεί στο να παραπλανήσει.
Αν και ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και από τις δύο αυτές περιοχές, υποστηρίζει ότι πρόκειται πιθανότατα για μια εναλλαγή ορισμένων μεμονωμένων στρατιωτικών μονάδων προκειμένου να παραπλανήσει τη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας και να δημιουργήσει μια «λανθασμένη αντίληψη» σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης τους.
Σημειώνεται πως χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς επέφερε συντριπτικά «πλήγματα» στην αεροπορική, ναυτική και χερσαία στρατιωτική δύναμη της Ουκρανίας και πως πλέον στόχος είναι το Donbass, οι δύο επαρχίες στην ανατολική Ουκρανία, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
Μάλιστα, ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε στην ημερήσια ενημέρωση του πως ο ρωσικός στρατός έπληξε με πυραυλικές επιθέσεις περιοχές κοντά στο Ντονέτσκ μια από τις δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας (Donbass).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης