Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 2% στο Brent, στα 110,23 δολάρια

Πετρέλαιο: Πτώση κατά 2% στο Brent, στα 110,23 δολάρια
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν «εξαιτίας των ελπίδων για πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», αναφέρουν αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Πτώση 2% σημείωσε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 το πετρέλαιο Brent, καθώς η τιμή του διαμορφώθηκε στα 110,23 δολάρια ανά βαρέλι.
Αντίστοιχα, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 1,6% και έκλεισε στα 104,24 δολάρια ανά βαρέλι.
Οι τιμές έπεσαν ακόμη και κάτω από τα 100 δολάρια κατά τη διάρκεια της μέρα, για πρώτη φορά από τα μέσα του μήνα, καθώς οι ειδήσεις ανέφεραν ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι περιέγραψαν τις συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά ως εποικοδομητικές.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μόσχας μετέδωσε ότι χαρακτηρίστηκαν εποικοδομητικές οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς αξιωματούχους στην Τουρκία.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει τη στρατιωτική δραστηριότητα προς την κατεύθυνση του Κιέβου και του Τσερνιχίφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Μόσχας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, εν τω μεταξύ, είπε ότι η υπόσχεση της Ρωσίας να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία δεν αντιπροσωπεύει κατάπαυση του πυρός, όπως μετέδωσε το BBC.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν «εξαιτίας των ελπίδων για πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», δήλωσε ο Mihir Kapadia, διευθύνων σύμβουλος της Sun Global Investments.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου οδήγησε τις τιμές του αργού στα ύψη, με το WTI και το Brent να διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλά 14 ετών στις αρχές Μαρτίου.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Μόσχα με στόχο την αποκοπή της χώρας από την παγκόσμια οικονομία, αν και μόνο οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία έχουν κινηθεί επίσημα για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και ενεργειακών προϊόντων.
Επικαλούμενοι στοιχεία του κλάδου και το Bloomberg, αναλυτές της Commerzbank ανέφεραν ότι οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου την εβδομάδα 17 -23 Μαρτίου ήταν κατά μέσο όρο 3,63 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένες 26,4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
«Το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να είναι δύσκολο να πουληθεί.
Τρία πετρελαιοφόρα με συνολικά 280.000 τόνους Urals έχουν αγκυροβολήσει στη Μεσόγειο εδώ και 7-10 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg και μάταια περιμένουν να εκφορτωθούν», ανέφερε η Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης