Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden και Ευρωπαίοι ηγέτες: Θα επιβάλουμε και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία

Biden και Ευρωπαίοι ηγέτες: Θα επιβάλουμε και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία
Οι ηγέτες της Δύσης δήλωσαν αποφασισμένοι να αυξήσουν το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για τη βάναυση επίθεσή της στην Ουκρανία

Να συνεχίσουν την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία συμφώνησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και τέσσερις Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Οι ηγέτες δήλωσαν αποφασισμένοι να αυξήσουν το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για τη βάναυση επίθεσή της στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία για την άμυνά της», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Reuters, παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις ρωσικές δηλώσεις περί αποκλιμάκωσης, ενώ συζήτησαν την παροχή ενός νέου πακέτου από κοινού οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, που θα ανέλθει σε 500 εκατ. δολάρια.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson και ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi συμφώνησαν να διατηρήσουν την υψηλή πίεση προς τη Ρωσία, με στόχο την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το Reuters.
Aκόμη, προέτρεψαν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin «να επιτρέψει την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας δημιουργώντας ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη χώρα και ειδικά στη Μαριούπολη».
Τέλος, συζητήθηκαν μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης