Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elliott και Brookfield εξαγοράζουν τον αμερικανικό όμιλο μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen - Στα 15 δις δολάρια το τίμημα

Elliott και Brookfield εξαγοράζουν τον αμερικανικό όμιλο μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen - Στα 15 δις δολάρια το τίμημα
Η αναθεωρημένη προσφορά είναι 10% υψηλότερη από την προηγούμενη προσφορά της κοινοπραξίας, περιλαμβάνοντας premium 60% στην αξία που είχε η εταιρεία πριν εμφανιστούν φορά αναφορές για πιθανή πώλησή της
Μια κοινοπραξία ιδιωτικών κεφαλαίων υπό την ηγεσία της Elliott Investment Management και της Brookfield Asset Management συμφώνησε να αγοράσει έναντι 15 δισ. δολαρίων τον αμερικανικό όμιλο μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen, συμπεριλαμβανομένου του χρέους του.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά του τελευταίου μήνα, τονίζει το Bloomberg.
Οι Αμερικανοί και Καναδοί επενδυτές θα πληρώσουν 28 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους της Nielsen.
Η αναθεωρημένη προσφορά είναι 10% υψηλότερη από την προηγούμενη προσφορά της κοινοπραξίας, περιλαμβάνοντας premium 60% στην αξία που είχε η εταιρεία πριν εμφανιστούν για πρώτη φορά αναφορές για πιθανή πώλησή της.
Η συμφωνία, γράφουν οι Financial Times, επιβεβαιώνει πως οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν εύρωστες εν μέσω αύξησης επιτοκίων και ανησυχιών ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη θα παραταθεί.
Η κοινοπραξία θα εισφέρει ίδια κεφάλαια 5,7 δισ. δολ., ενώ τα υπόλοιπα 10,3 δισ. δολ. θα προέλθουν από μεγάλες τράπεζες και ιδιώτες δανειστές.
Οι σύμβουλοι της Nielsen έχουν περιθώριο 45 ημερών για να αναζητήσουν υψηλότερες προσφορές.
Tέλος, η συμφωνία καταδεικνύει ότι οι αγοραστές εμπιστεύονται τον κύριο τομέα δραστηριοποίησης της Nielsen, τη διαφήμιση και τηλεθέαση στην καλωδιακή και ψηφιακή τηλεόραση, παρά τις απειλές από την άνοδο πλατφορμών όπως το Netflix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης