Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πελάτης της Credit Suisse στις Βερμούδες έχασε πάνω από 550 εκατ. δολάρια

Πελάτης της Credit Suisse στις Βερμούδες έχασε πάνω από 550 εκατ. δολάρια

Οι κορυφαίοι εισαγγελείς οικονομικών εγκλημάτων της Γενεύης συνεχίζουν να ερευνούν την Credit Suisse για πιθανή ευθύνη της στην αποτυχία να σταματήσει τον υπεύθυνο...

Σχετικά Άρθρα

Ο δισεκατομμυριούχος Bidzina Ivanishvili, πρώην Πρωθυπουργός της Γεωργίας, ο οποίος μήνυσε το παράρτημα της Credit Suisse στις Βερμούδες για απάτη που διέπραξε ένας τραπεζίτης, υπέστη ζημίες 553 εκατ. δολαρίων, λόγω αμέλειας της Credit Suisse Life Bermuda (παράρτημα ασφαλειών ζωής), σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου.
Οι ζημίες για τον Ivanishvili δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί από ανεξάρτητους λογιστές που εργάζονται για την υπόθεση, δήλωσε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Βερμούδων, Narinder Hargun, καθώς εξέδωσε την ετυμηγορία του κατά της Credit Suisse Life Bermuda στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, Χάμιλτον.
Η CS Life δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει την «δόλια διαχείριση των λογιστικών κανόνων από τον Patrice Lescaudron, επειδή έδινε προτεραιότητα στα έσοδα που δημιουργούσε ο κ. Lescaudron για την Credit Suisse έναντι των συμφερόντων των πελατών της», είπε ο Hargun αναφερόμενος στον απατεώνα τραπεζίτη.
«Αν ο κ. Ivanishvili γνώριζε ότι πραγματοποιούνταν δόλιες συναλλαγές στους λογαριασμούς του στην τράπεζα, δεν θα είχε συμφωνήσει να δημιουργήσει τις συμφωνίες με την CS Life», είπε ο δικαστής.
Η Credit Suisse Life Bermuda «προτίθεται να συνεχίσει δυναμικά» με έφεση κατά της ετυμηγορίας, ανέφερε σε δήλωσή της σήμερα (29/3).
Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ήδη λάβει αποθεματικά που συνδέονται με την επικείμενη απόφαση κατά της Credit Suisse Life Bermuda, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπερβούν τα 500 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση.
Ωστόσο, η απόφαση μπορεί τώρα να ενθαρρύνει τον Ivanishvili και άλλα θύματα του καταδικασμένου απατεώνα Lescaudron να ζητήσουν περαιτέρω αστική αποζημίωση στη Σιγκαπούρη και την Ελβετία.
Οι κορυφαίοι εισαγγελείς οικονομικών εγκλημάτων της Γενεύης συνεχίζουν να ερευνούν την Credit Suisse για πιθανή της ευθύνη στην αποτυχία να σταματήσει το Lescaudron.
Έρευνες που θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις και δίκη.
Ο Lescaudron καταδικάστηκε για απάτη από ελβετικό δικαστήριο το 2018.
Η Credit Suisse είπε ότι ο Γάλλος τραπεζίτης, που στο μεταξύ αυτοκτόνησε, ήταν ένας «μοναχικός λύκος που έκρυβε τη δόλια δραστηριότητά του».
Η δίκη των Βερμούδων θεωρήθηκε ως δοκιμασία για το αν το επιχείρημα θα απομονώσει την τράπεζα από μελλοντική ευθύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης