Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι πράκτορες κατέσχεσαν πανάκριβα ρολόγια... για αντίποινα - Το καθένα κοστίζει 835.180 ευρώ

Ρώσοι πράκτορες κατέσχεσαν πανάκριβα ρολόγια... για αντίποινα - Το καθένα κοστίζει 835.180 ευρώ
Τα κατασχεθέντα κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το κάθε ρολόι κοστίζει από 700.000 στερλίνες και πάνω, περίπου 835.180 ευρώ το κάθε ένα δηλαδή

Ρώσοι πράκτορες κατέσχεσαν πανάκριβα ρολόγια του εμπορικού σήματος Audemars Piguet στη Μόσχα ως απάντηση για τις κυρώσεις της δύσης αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Τα κατασχεθέντα κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το κάθε ρολόι κοστίζει από 700.000 στερλίνες και πάνω, περίπου 835.180 ευρώ το κάθε ένα δηλαδή.
Οι πράκτορες τα συγκέντρωσαν από τις τοπικές εγκαταστάσεις της Audemars Piguet, σύμφωνα με εμπιστευτικό υπόμνημα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας.
Το υπόμνημα συντάχθηκε από μέλη της ελβετικής Βουλής, τα οποία έδωσαν και τις λεπτομέρειες από την έφοδο των Ρώσων πρακτόρων.
Η ωρολογοποιία είχε κλείσει δύο μπουτίκ στη Μόσχα στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας πως θα παύσει τις εξαγωγές της προς τη Ρωσία και θα διακόψει τις δραστηριότητές της στη λιανική εκεί.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας τόνισε ότι η πρεσβεία της στη Μόσχα παρέχει βοήθεια στις εταιρείες στη Ρωσία σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, προσθέτοντας ότι «λόγω κυρώσεων και αντιποίνων οι εν λόγω αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αρκετή αβεβαιότητα».
Η Ελβετία επίσης, στο πλαίσιο των κυρώσεων, έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές ειδών πολυτελείας στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης