Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Macron - Putin για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη

Επικοινωνία Macron - Putin για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη
Η Ρωσία δεν τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο αναφέρει η Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν σήμερα Τρίτη 29/3 το απόγευμα (στις 17:30 ώρα Ελλάδας) οι πρόεδροι της Γαλλίας, Emmanuel Macron και της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Όπως αναφέρει η γαλλική προεδρία, κύριο θέμα της επικοινωνίας θα είναι η ανθρωπιστική επιχείρηση εκκένωσης της πολιορκημένης Μαριούπολης που οργανώνεται από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία, αν και θεωρείται βέβαιο πως οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν και για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία.
«Ο Emmanuel Macron δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει με τον Vladimir Putin τη διασφάλιση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Μαριούπολη.
Στόχος είναι αυτή να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών» αναφέρει η γαλλική προεδρία, η οποία μεταξύ άλλων προσάπτει στην Ρωσία «μη τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Υπενθυμίζεται πως ο Macron είχε τηρήσει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Biden σχετικά με ότι ο Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία της Ρωσίας, αναφέροντας πως αυτές οι τοποθετήσεις δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης