Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση 0,7% για τον χρυσό, στα 1.939,8 δολ. η ουγγιά

tags :
Ήπια πτώση 0,7% για τον χρυσό, στα 1.939,8 δολ. η ουγγιά
Το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με μικρή πτώση 0,7% ή 14,4 δολαρίων και υποχώρησε στα 1.939,8 η ουγγιά

Πτώση κατέγραψε η τιμή του χρυσού, αφού πιθανή σύγκλιση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έχει ενισχύσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου των επενδυτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με μικρή πτώση 0,7% ή 14,4 δολαρίων και υποχώρησε στα 1.939,8 η ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η τιμή του συμβολαίου είχε χάσει 0,4%, αλλά στο σύνολο της εβδομάδας ενισχύθηκε άνω του 1%.
Όπως επισημαίνει η Rhona O'Connell της StoneX, "τις τελευταίες εβδομάδες κυρίαρχο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο ήταν γενικά το δολάριο, αλλά το ενδιαφέρον για τον χρυσό εξακολουθεί να παραμένει σχετικά σταθερό, αν και ίσως κάπως πιο υποτονικό".
Σύμφωνα με την ίδια, σε γενικότερο επίπεδο, το επενδυτικό κλίμα απέναντι στο χρυσό διατηρείται θετικό με φόντο τους συνεχιζόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους.
Το ασήμι Μαΐου στο μεταξύ, έχασε 42 cents ή 1,6% και έκλεισε στα 25,196 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα κέρδισε 0,6% στα 4,726 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης