Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden φορολογεί τους πλουσίους - Αυξάνει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 39,6%

O Biden φορολογεί τους πλουσίους - Αυξάνει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 39,6%
O Biden προτείνει προϋπολογισμό 5,79 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, με πρόβλεψη για έλλειμμα 1,15 τρισ.
Σχετικά Άρθρα


Ο Πρόεδρος Biden παρουσίασε την Πρόταση Προϋπολογισμού έτους 2023, η οποία επιδιώκει να αυξήσει τα δημόσια έσοδα αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους και τις εταιρείες, με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Τα βασικά σημεία του σχεδίου Προϋπολογισμού του Biden είναι τα εξής:
Προτείνει προϋπολογισμό 5,79 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, με πρόβλεψη για έλλειμμα 1,15 τρισ.
Τηρεί την υπόσχεσή του ότι κανένας που κερδίζει λιγότερα από 400.000 δολάρια ετησίως δεν θα πληρώσει υψηλότερους φόρους.
Επαναφέρει την πρόταση για αύξηση του φόρου στις εταιρείες στο 28% από 21%.
Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί στο 39,6% από 37%.
Το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια νέες αμυντικές δαπάνες, οι οποίες θα αυξήσουν τις συνολικές δαπάνες για την εθνική άμυνα σε 813 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει στοιχεία από το σχέδιο αύξησης των δημοσιονομικών δαπανών Build Back Better του Biden.
Η ενίσχυση της οικονομίας και η αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τα φορολογικά έσοδα κατά 300 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο από 10% το 2022 έναντι του 2021.
Ο προϋπολογισμός θα μειώσει το έλλειμμα κατά περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.
Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού ισχυρίζεται ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα έχει μικρή επίδραση στο συνολικό έλλειμμα, καθώς αυξάνει τόσο τις δαπάνες όσο και τα έσοδα κατά παρόμοια ποσά.
Σημειώνεται ότι στην πρόταση προϋπολογισμού δεν περιλαμβάνονται κονδύλια έκτακτης ανάγκης για την πανδημία.
Το σχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνει επίσης μερικά άλλα βασικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων, ξεχωρίζουν τα εξής:

«Ελάχιστος φόρος για τους δισεκατομμυριούχους»

Θα υπάρξει ελάχιστος φόρος για όλα τα άτομα και τις οικογένειες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εάν εφαρμοστεί, ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι η συγκεκριμένη φορολογία θα αποφέρει περίπου 360 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα έσοδα τα επόμενα 10 χρόνια.
Σε μια συνοπτική δήλωση, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε ένα σχέδιο στον Τύπο, υποστηρίζοντας ότι ο Joe Biden πιστεύει ότι είναι «λάθος» οι πλουσιότεροι Αμερικανοί να πληρώνουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τις εργαζόμενες οικογένειες, ενώ υποστηρίζει ότι ο Biden είναι πράγματι «καπιταλιστής».

Αυξημένη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αστυνομία

Η πρόταση προϋπολογισμού περιλαμβάνει 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το επόμενο οικονομικό έτος για τις δαπάνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την επιβολή του νόμου και την πρόληψη του εγκλήματος.
Πρόκειται για αύξηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 18,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν προβλεφθεί για το τρέχον οικονομικό έτος.
Η πρόταση εισάγει ακόμη αύξηση δαπανών κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την επόμενη δεκαετία σε μια ποικιλία προγραμμάτων για την επέκταση της επιβολής του νόμου και της πρόληψης του εγκλήματος.
Λεπτομέρειες για αυτά τα προγράμματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.
Πάντως θα υπερδιπλασιαστεί η χρηματοδότηση της κοινοτικής αστυνόμευσης μέσω του προγράμματος προσλήψεων COPS.
Θα προστεθούν επίσης 500 εκατομμύρια δολάρια για τις λεγόμενες παρεμβάσεις ενάντια στη βίας στην κοινότητα – 10 φορές περισσότερο από ότι στον προϋπολογισμό του 2021.
Θα πληρωθούν 300 νέοι αναπληρωτές διοικητές και σχετικό προσωπικό.

Κίνητρα για Ηλεκτρικά Οχήματα

Ο προϋπολογισμός του Biden επαναφέρει προηγούμενες προτάσεις για την ηλεκτροδότηση του ομοσπονδιακού στόλου και την παροχή χρηματοδότησης στις Πολιτείες για την κατασκευή σταθμών φόρτισης σε όλες τις ΗΠΑ.
Η πρόταση περιλαμβάνει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2023 για την ανάπτυξη φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και άλλων υποδομών εναλλακτικής τροφοδοσίας καυσίμων σε όλες τις ΗΠΑ, κάτι που αντικατοπτρίζει τη χρηματοδότηση που παρέχεται από τη νομοθεσία για τις υποδομές.
Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης χρηματοδότηση 757 εκατομμύρια δολάρια για οχήματα και φορτιστές μηδενικών εκπομπών προς 19 ομοσπονδιακούς οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης