Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αντιπαραγωγική μια άμεση συνάντηση των προέδρων Putin - Zelensky

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Αντιπαραγωγική μια άμεση συνάντηση των προέδρων Putin - Zelensky
Πυρά Lavrov στη Δύση, στόχος της ο περιορισμός της ανάπτυξης της Ρωσίας

Τα πυρά του κατά της Δύσης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος είπε πως πάντα η Δύση θα βρίσκει κάποιον λόγο για να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.
«Στόχος της Δύσης είναι να περιορίσει την ανάπτυξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγικά και γεωπολιτικά.
Η Ρωσία έχει τεράστιο αριθμό εταίρων στον κόσμο.
Δεν τίθεται κανένα θέμα απομόνωσης της» είπε ο Lavrov κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε σερβικά ΜΜΕ.
Μάλιστα ο Lavrov επισήμανε πως βλέπει πιέσεις από την ΕΕ σε μια σειρά κρατών των Βαλκανίων προκειμένου και αυτές να ταχθούν υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αντιπαραγωγική τώρα μια συνάντηση Putin - Zelensky

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ουδέποτε η Ρωσία αρνήθηκε μια συνάντηση των προέδρων Putin - Zelensky, αν και σημείωσε πως για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να προηγηθεί μια καλή προετοιμασία σε διπλωματικό επίπεδο κάτι που σημαίνει πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι κοντά σε συμφωνία σε βασικά ζητήματα.
Συνεπώς είπε ο Lavrov, αυτή τη στιγμή αποκλείεται κάθε άμεση συνάντηση των δύο προέδρων, καθώς - όπως είπε - θα ήταν αντιπαραγωγική.
«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να είναι επιτυχημένος ο επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Ουκρανούς», είπε Lavrov, υποστηρίζοντας ότι ο Putin «θεωρεί θεμελιωδώς σημαντικό αυτές οι συναντήσεις να είναι καλά προετοιμασμένες.
Τώρα η κατάσταση είναι τέτοια και η κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία, η "ενδοουκρανική" σύγκρουση, έχει ωριμάσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός προβλημάτων» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι μια απλή συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων θα ήταν απλώς αντιπαραγωγική.
«Η συνάντηση είναι απαραίτητη μόλις έχουμε σαφήνεια για το αποτέλεσμα σε όλα τα βασικά ζητήματα» είπε ο Lavrov, υποστηρίζοντας πως η Μόσχα γνωρίζει καλά την ικανότητα της Ουκρανίας να υποκρίνεται στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν θα λειτουργήσει έτσι.

Να διασφαλίσουμε το Donbass

«Η Ρωσία είναι πλέον υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στο Donbass δεν θα υποφέρουν ποτέ ξανά από το καθεστώς του Κιέβου» υποστήριξε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει την «πλήρη αποτυχία της» ως εγγυητής για τη διευθέτηση ορισμένων συγκρούσεων.
Επιπλέον, ο Lavrov έκανε λόγο για εμμονή σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για οτιδήποτε έχει σχέση με τη Ρωσία, τον πολιτισμό της, τις τέχνες της, την εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης