Τελευταία Νέα
Διεθνή

Denysenko (Ουκρανία) για διαπραγματεύσεις με Ρωσία: Δεν θα υπάρξει πρόοδος στα βασικά ζητήματα

Denysenko (Ουκρανία) για διαπραγματεύσεις με Ρωσία: Δεν θα υπάρξει πρόοδος στα βασικά ζητήματα
Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στην Τουρκία το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Χαμηλώνει τις προσδοκίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αναμένεται να αρχίσουν σήμερα Δευτέρα 28/3 στην Τουρκία ο Vadym Denysenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
«Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια πρόοδος στα κύρια ζητήματα» ανέφερε ο Denysensko, τη στιγμή που στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του προς τον ουκρανικό λαό, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξέφρασε την ελπίδα οι νέες αυτές συνομιλίες να συμβάλλουν στην επιστροφή της ειρήνης και της κανονικότητας στην Ουκρανία.
Πάντως ο Zelensky επισήμανε για ακόμα μια φορά πως η διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες για την Ουκρανία.

Γνωστές οι προτεραιότητες μας

«Οι προτεραιότητες μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές:
Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτες.
Η ύπαρξη αποτελεσματικών εγγυήσεων ασφαλείας είναι αναγκαία.
Προφανώς, ο στόχος μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό» είπε στο χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό ο Zelensky.

Ουδετερότητα και δημοψήφισμα

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του σε Ρώσους δημοσιογράφους ο Zelensky είπε πως η Ουκρανία μπορεί να εξετάσει το θέμα της ουδετερότητας και να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία, όπως ότι η Ουκρανία δεν θα διατηρήσει στο έδαφος της πυρηνικά όπλα.
Πάντως είπε πως οι παραχωρήσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα προς τον ουκρανικό λαό.

Θα μπορούσε η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη

Την ίδια στιγμή, ο Ihor Zhovkva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, είπε πως η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου.
«Η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που θα μπορούσαν να γίνουν εγγυήτριες της ασφάλειάς μας στο μέλλον» είπε ο Zhovkva.
To Κίεβο έχει δηλώσει πως θέλει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας οι οποίες θα προσέφεραν στην Ουκρανία προστασία από μια ομάδα συμμάχων σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης