Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Μετά τη Μαριούπολη, τι ακολουθεί; - Το ρωσικό σχέδιο για τις πόλεις

Πόλεμος Ουκρανία: Μετά τη Μαριούπολη, τι ακολουθεί; - Το ρωσικό σχέδιο για τις πόλεις
Στόχος των Ρώσων είναι να προχωρούν αργά και μεθοδικά στην κατάληψη πόλεων κατά μήκος του Δνείπερου αναφέρει Βρετανός αναλυτής
Σχετικά Άρθρα

Με Ουκρανούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν πως το σχέδιο του Κρεμλίνου προβλέπει τη διχοτόμηση της χώρας και με τους Ρώσους να υποστηρίζουν πως το κύριο βάρος των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων θα επικεντρωθεί πλέον στο Donbass και στην ανατολική Ουκρανία, το ερώτημα είναι τι πραγματικά εκτιμάται πως θα συμβεί στα πολεμικά μέτωπα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Κατά τις εκτιμήσεις του Βρετανού στρατιωτικού αναλυτή, Jack Watling στο Royal United Services Institute, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο.
Όπως λέει, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία σχεδόν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των ασκήσεων στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο, ενώ δεν φαίνεται να είναι ικανοί οι Ρώσοι για να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους.

Η μάχη της Μαριούπολης

«Αυτό που καθορίζει το εάν θα κάνουν πρόοδο στην προέλαση τους, είναι το που εστιάζουν τις προσπάθειες τους για πόρους και τροφοδοσία.
Η κύρια προσπάθεια αυτή τη στιγμή είναι στο νότο, όπου προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στη μάχη για την κατάκτηση της Μαριούπολης.
Κατόπιν θα επιχειρήσουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Donbass και να τις αποκόψουν, έτσι ώστε να προωθηθούν βόρεια από το νότιο άξονα» αναφέρει ο Watling.

Που θα πάνε;

Σύμφωνα με τον Watling, ο ρωσικός στρατός είναι στατικός στην περιοχή μεταξύ της Χερσώνας και του Μικολάγιφ, της τελευταίας πόλης πριν την Οδησσό.
Όπως λέει, «είναι εξαιρετικά απίθανο να καταγράφουν την οποιαδήποτε πρόοδο σε αυτό το μέτωπο».
«Κυρίως σκοπεύουν να προωθηθούν βόρεια από την Κριμαία, κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού, έτσι ώστε να περικυκλώσουν την περιοχή όπου επιχειρούν οι καλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας» επισημαίνει ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής.

Πολιορκία πόλεων

«Επειδή το ηθικό των Ρώσων είναι χαμηλό, επειδή δεν έχουν τις δυνάμεις για να κατακτήσουν αυτές τις πόλεις, τις περικυκλώνουν και αφήνουν τους ανθρώπους να λιμοκτονούν.
Παράλληλα, ισοπεδώνουν τις πόλεις με το πυροβολικό.
Οι Ρώσοι προχώρησαν κατά μήκος περισσότερων αξόνων από ότι μπορούσαν να υποστηρίξουν στο πρώτο σκέλος των επιχειρήσεων τους.
Τώρα είναι σε τέτοια θέση, όπου μπορούν να «κρατήσουν» έναν μόνο άξονα.
Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα τους φαίνεται να είναι να επικρατήσουν των ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass.
Από τη στιγμή που θα πάρουν τη Μαριούπολη, είναι πιθανό να ενισχύσουν τον άξονα προς το Χάρκοβο, στα βόρεια του Donbass.
Η πρόθεση τους είναι να προχωρούν πολύ αργά και μεθοδικά στην κατάληψη των πόλεων, μια προς μια» υποστηρίζει ο Watling.
8888.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης