Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Ρωσία είναι ο μεγάλος νικητής και γιατί η Ουκρανία θα αποδεχθεί την διχοτόμηση της στα ανατολικά και νότια;

Γιατί η Ρωσία είναι ο μεγάλος νικητής και γιατί η Ουκρανία θα αποδεχθεί την διχοτόμηση της στα ανατολικά και νότια;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι βασικοί στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας επιτεύχθηκαν, η κατάληψη του Κιέβου έχει καθαρά συμβολική σημασία και είναι υπό εξέταση αν και όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι παραμένει στο στόχαστρο…

Πίσω από την προπαγάνδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας ότι σχεδόν κερδίζει τον πόλεμο κρύβεται μια αλήθεια.
Πίσω από την προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας που με fake video παρουσιάζει καταρρίψεις ρωσικών ελικοπτέρων κρύβεται μια αλήθεια.
Πίσω από την προπαγάνδα ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν χαμηλό ηθικό κρύβονται οι παραδώσεις ουκρανών στρατιωτών κατά δεκάδες όπως αποδεικνύεται.
Πίσω από την προπαγάνδα της Δύσης που επιχείρησε να υποβαθμίσει την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας… επίσης κρύβεται μια αλήθεια.

Ποια είναι η αλήθεια;

Κατά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία εκτελώντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και έχοντας παρέλθει ένας μήνας συγκρούσεων έχει συμβεί το εξής.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό διάδρομο που ξεκινάει από την Κριμαία στην Μαύρη Θάλασσα φθάνει έως την Kherson νοτιοδυτικά, προχωράει προς την Μαριούπολη που καταστράφηκε ολοσχερώς, εκτείνεται στην περιοχή Donbass σε Luhansk και Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία και συνεχίζει βόρεια – βορειοδυτικά προς Kharkiv, Sumy μέχρι και το Κίεβο στα βόρεια σύνορα με την Λευκορωσία.
Από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση… η Ρωσία έχει καταλάβει μια μεγάλη γεωγραφική ζώνη που εκτείνεται από νότια στην Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία είναι αποκλεισμένη από την θάλασσα, συνεχίζει βόρεια προς Αζοφική θάλασσα που οι ρώσοι έχουν πλήρως ελέγξει και υπερβαίνει τις ρωσώφωνες περιοχές του Donbass.
Ο βασικός στόχος της Ρωσίας ήταν όχι να κατακτήσει την Ουκρανία αλλά να αποδεκατίσει τον Ουκρανικό στρατό, να υποχρεώσει τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο να εγκαταλείψει την ιδέα του ΝΑΤΟ, να στείλει ένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι η επέκταση προς Ανατολάς θα έχει τεράστιο κόστος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι βασικοί στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας επιτεύχθηκαν, η κατάληψη του Κιέβου έχει καθαρά συμβολική σημασία και είναι υπό εξέταση αν και όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι παραμένει στο στόχαστρο…

Τι κέρδισε η Ρωσία και τι έχασε το ΝΑΤΟ;

Είναι προφανές ότι η Ρωσία ανέκοψε την επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά.
Η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Σουηδία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί ένταξη στο ΝΑΤΟ και προφανώς και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Οι κυρώσεις πλήττουν την Ρωσία αλλά και όλο τον πλανήτη

Η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία ένα από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σε ενέργεια και βασικά προϊόντα όπως σιτάρι ή μέταλλα πλήττουν την ρωσική οικονομία αλλά πλήττουν βίαια και όλη την δυτική Ευρώπη ακόμη και τις ΗΠΑ.
Η παγκόσμια επιβράδυνση στις οικονομίες είναι απόρροια και της ουκρανικής κρίσης και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν.

Ο Biden τραγικά μέτριος, επικρίνεται πλέον ανοικτά

Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος και εκλεγμένος με τους δημοκρατικούς αποτελεί ίσως τον πλέον αποτυχημένο Πρόεδρο στις ΗΠΑ.
Μάλιστα πριν λίγο καιρό έφθασαν επιστήμονες – ιατροί να ζητούν να γίνει ειδική εξέταση στον αμερικανό Πρόεδρο γιατί θεωρούν ότι πάσχει από άνοια.
Ο Biden και οι δημοκρατικοί είχαν καταρρεύσει στις δημοσκοπήσεις.
Ουδέποτε στην αμερικανική ιστορία δεν εμφάνιζαν τόσο χαμηλά ποσοστά πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου… τον Νοέμβριο του 2022 θα διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές.
Μετά την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας του covid 19, ο Biden να θυμίσουμε δήλωνε ότι όταν φύγει ο Trump η πανδημία θα τελειώσει… και αντί αυτού συνεχίζεται… μετά τον διασυρμό των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν όπου αποχώρησαν κακήν κακώς, η αμερικανική κυβέρνηση αναζητούσε… μια νέα εξέλιξη για να στρέψει το ενδιαφέρον της αμερικανικής κοινής γνώμης…
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν η τέλεια ευκαιρία.
Για τους αμερικανούς πριν την εισβολή της Ρωσίας οι αμερικανοί θεωρούσαν την Ουκρανία ένα διεφθαρμένο κράτος.
Η οικογένεια Biden έχει δεσμούς με την Ουκρανία και μάλιστα πολύ ύποπτους.

Τι αποκαλύπτει η DailyMail – Πως συνδέεται η οικογένεια Biden με τα βιοόπλα στην Ουκρανία;

Ο ισχυρισμός της Ρωσίας ότι ο Hunter Biden ο υιός του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος «βιοόπλων» στην Ουκρανία είναι τουλάχιστον εν μέρει αληθινός, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της DailyMail
Ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ένα «σχέδιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των ουκρανικών βιολογικών αντικειμένων» και επεσήμανε τη «χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από δομές κοντά στην τρέχουσα ηγεσία των ΗΠΑ, ιδίως το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca, του οποίου επικεφαλής είναι ο H. Biden».

Ο Biden κατά του Putin

Εάν παρακολουθήσει κανείς το τελευταίο διάστημα τις αναφορές Biden για τον Putin, τον έχει αποκαλέσει δολοφόνο, δικτάτορα, χασάπη και στις 26 Μαρτίου ανέφερε ότι δεν μπορεί ο Putin να παραμείνει στην εξουσία υπονοώντας ότι ένας εκλεγμένος Πρόεδρος όπως ο Putin στην Ρωσία πρέπει να ανατραπεί.
Γιατί έχει αυτό το μένος ο Biden κατά του Putin;

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1)Ο Biden ένας από τους αποτυχημένους Προέδρους των ΗΠΑ, διοικεί μια χώρα που άλλοτε ήταν πανίσχυρη και υπολογίσιμη.
Πλέον ο πλανήτης αρχίζει να αμφισβητεί τις ΗΠΑ και η στάση τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας αυτό αποδεικνύουν.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτή την αμφισβήτηση…

2)Η οικογένεια Biden έχει πολλές φορές αναφερθεί ότι είναι διεφθαρμένη όπως και μέρος των δημοκρατικών.
Η σύνδεση της οικογένειας Biden με την Ουκρανία και τα ουκρανικά βιοεργαστήρια αποτελούν απόδειξη των άνομων συμφερόντων…

3)Οι ΗΠΑ έχουν ιστορικό παραβάσεων του διεθνούς δικαίου βλέπε Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ιράκ.
Με εξαίρεση την Γιουγκοσλαβία που διασπάστηκε σε καμία αραβική χώρα που εφαρμόστηκε η αραβική άνοιξη δεν επικρατεί ειρήνη.
Η αραβική άνοιξη ήταν ένα έκτρωμα του αμερικανικού παράγοντα και μόνο ο Assad στην Συρία κατάφερε να επιβιώσει γιατί έσπευσε να λάβει την υποστήριξη της Ρωσίας.

4)Ο Biden όπως αποδείχθηκε για το μόνο που ενδιαφέρεται ήταν να κλείσει deal με την Ευρώπη για το πώς θα αυξήσει τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Ευρώπη έχει μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και η Ευρώπη στην προσπάθεια της να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο κινδυνεύει να εξαρτηθεί από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.

5)Ο Biden ενδιαφέρεται ταυτόχρονα να κλείσει deals με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς…

6)Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για τον Biden που κατέρρεε δημοσκοπικά ο Putin ήταν θείο δώρο.
Εμφανίζεται ένας παρωχημένος πρόεδρος όπως ο Biden… ενωτικός απέναντι σε ένα δολοφόνο όπως χαρακτηρίζει τον Putin.

7)Η Ουκρανία και ο πρόεδρος Zelensky αποτελούν χειραγωγούμενα του Biden και του αμερικανικού παράγοντα.
Από μια διεφθαρμένη χώρα η Ουκρανία εξελίχθηκε μέσα σε μια νύκτα σε χώρα ήρωας που αντιστέκεται στους μαξιμαλιστές της Ρωσίας που διαταράσσουν την παγκόσμια ειρήνη.
Με το αφήγημα αυτό – το υποκριτικό αυτό αφήγημα – ο Biden προσπαθεί να κερδίσει πόντους…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης