Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γεωργία απορρίπτει ως παράλογο το αίτημα της Ουκρανίας να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας

Η Γεωργία απορρίπτει ως παράλογο το αίτημα της Ουκρανίας να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας
«Η έκκληση προς τη Γεωργία να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας δεν ταιριάζει με τα συμφέροντα του γεωργιανού λαού» αναφέρει η Τιφλίδα

Η Τιφλίδα απέρριψε την έκκληση του γραμματέα του Ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Oleksiy Danilov που καλεί τη Γεωργία και τη Μολδαβία να ανοίξουν ένα «δεύτερο μέτωπο» κατά της Ρωσίας., όπως μετέδωσε το Interfax.
«Η έκκληση προς τη Γεωργία να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας δεν ταιριάζει με τα συμφέροντα του γεωργιανού λαού», δήλωσε την Κυριακή (27/3/2022) ο Mikheil Sarjveladze, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Γεωργιανού Ονείρου και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τέτοιες δηλώσεις «είναι λάθος και δεν δικαιολογούνται», είπε ο Sarjveladze.
Η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης της Ομάδας Reforms Teona Akubardia, με τη σειρά της, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εκκλήσεις προς τη Γεωργία και τη Μολδαβία να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας είναι μια «παράλογη και ηθικά αδικαιολόγητη δήλωση».
«Η Γεωργία έχει διεθνείς υποχρεώσεις, Συμπαθούμε την Ουκρανία και υποστηρίζουμε την κυριαρχία της, ενώ η επιδείνωση των σχέσεων Γεωργίας-Ουκρανίας σήμερα θα ταιριάζει μόνο στη Ρωσία» δήλωσε η Akubardia.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας από την Τιφλίδα την 1η Μαρτίου 2022 για τη θέση της γεωργιανής κυβέρνησης, η οποία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και για την αντίσταση στην αναχώρηση γεωργιανών εθελοντών στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης