Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin – Erdogan λίγες ώρες πριν από τις διαπραγματεύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin – Erdogan λίγες ώρες πριν από τις διαπραγματεύσεις
Οι δύο άνδρες συζήτησαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο αλλά και τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που πρόκειται να λάβει χώρα στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή (27/3/2022) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Τούρκος ομόλογός του Recep Tayyip Erdogan, λίγες ώρες πριν από τον νέο κρίσιμο γύρο συνομιλιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο αλλά και τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που πρόκειται να λάβει χώρα στην Τουρκία 28 – 30 Μαρτίου.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στη συνάντηση μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη.
Τονίζοντας την ανάγκη για άμεση καθιέρωση εκεχειρίας και ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς και βελτίωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή, ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη σχετικά με τη διαδικασία.

Οι διαπραγματεύσεις


Υπενθυμίζεται πως διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς θα έχουν στην Τουρκία 28 – 30 Μαρτίου οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα όμως με τη Μόσχα οι συζητήσεις θα διεξαχθούν 29 και 30 Μαρτίου 2022.
Ο David Arakhamia, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αντιπροσωπείες τους στην Τουρκία στις 28- 30 Μαρτίου».
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος, πρόσωπο με πρόσωπο, στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υπενθυμίζεται, πως σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες αλλά στα βασικά ζητήματα δεν έχει διαπιστωθεί συμφωνία.
Η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, ως «πολύ δύσκολες»

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης