Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - υπουργείο Άμυνας: Με πυραύλους κρουζ επλήγη η ουκρανική πόλη Λβιβ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις

Ρωσία - υπουργείο Άμυνας: Με πυραύλους κρουζ επλήγη η ουκρανική πόλη Λβιβ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ έπληξε η Ρωσία στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όπου «οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία έπληξε έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στη Λβιβ με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να χτυπήσει ένα εργοστάσιο στην πόλη που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπεύτρων για άρματα μάχης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα για να καταστρέψει ένα οπλοστάσιο πυραύλων S-300 και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων BUK κοντά στο Κίεβο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία και προστίθενται ότι οι Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης έναν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone).

Λβιβ: Σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία μετά τους βομβαρδισμούς

Στη Λβιβ, που το Σάββατο 26/3 βρέθηκε στο στόχαστρο ρωσικών βομβαρδισμών την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, βρισκόταν στην Πολωνία, συνελήφθη ένας άνδρας ως ύποπτος για κατασκοπεία.
Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κατέγραψε έναν πύραυλο να πετά και να χτυπά τον στόχο, ενώ εντόπησε στο τηλέφωνό του φωτογραφίες από σημεία ελέγχου στην περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι φωτογραφίες που τράβηξε εστάλησαν σε δύο ρωσικούς αριθμούς.
Στο μεταξύ, η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν συνολικά έξι πυραύλους το Σάββατο στη Λβιβ και οι στόχοι ήταν μια αποθήκη καυσίμων και ένα εργοστάσιο τεθωρακισμένων.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης