Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ηθική υποκρισία της δύσης απέναντι σε ότι είναι ρωσικό και ο πατριωτισμός για τα πανηγύρια των δημοκρατικών αμερικανών

H ηθική υποκρισία της δύσης απέναντι σε ότι είναι ρωσικό και ο πατριωτισμός για τα πανηγύρια των δημοκρατικών αμερικανών
Οι διοργανωτές του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δέντρων έδιωξαν τη Ρωσία και χάρισαν τη νίκη στην Πολωνία, όχι επειδή αυτή η χώρα έχει το καλύτερο δέντρο, αλλά επειδή ο Putin είναι κακός

Οτιδήποτε είναι ρωσικό, απομονώνεται, αποδοκιμάζεται, επικρίνεται και διασύρεται.
Ο ηθικός καθωσπρεπισμός της Δύσης ή ηθική υποκρισία της Δύσης.
Πως δικαιολογεί η Δύση την στάση της;
«Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον ανταγωνισμό είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει κατανοητό στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την απομόνωση της Ρωσίας προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος».
Οι διοργανωτές του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δέντρων έδιωξαν τη Ρωσία και χάρισαν τη νίκη στην Πολωνία, όχι επειδή αυτή η χώρα έχει το καλύτερο δέντρο, αλλά επειδή ο Putin είναι κακός.
Συγκεκριμένα απένειμαν το διάσημο βραβείο σε μια βελανιδιά 400 ετών στην Πολωνία.
Οι New York Times ανέφεραν ότι οι διοργανωτές του διαγωνισμού ξεχώρισαν το δέντρο στην Πολωνία ως σύμβολο ελπίδας για τους πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία.
Οι διοργανωτές σημείωσαν επίσης ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στον διαγωνισμό, μια βελανιδιά 199 ετών που φυτεύτηκε αρχικά από τον Ρώσο συγγραφέα Ιβάν Τουργκένεφ, αφαιρέθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η σελίδα με το δέντρο είχε γκριζαριστεί, καθιστώντας σαφές ότι η συμμετοχή της Ρωσίας δεν αποτελεί πλέον μέρος του διαγωνισμού.

Σε μια δήλωση, οι διοργανωτές του The Tree of the Year έγραψαν «Αυτή η κίνηση δεν στρέφεται εναντίον των απλών πολιτών της Ρωσίας.
Εκτιμούμε όλους τους ενεργούς πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αγωνίζονται για μια ελεύθερη κοινωνία των πολιτών και την προστασία της φύσης.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε την άνευ προηγουμένου επιθετικότητα της ρωσικής ηγεσίας εναντίον μιας γειτονικής χώρας».
«Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον διαγωνισμό είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει κατανοητό στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών απομόνωσης της Ρωσίας προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχαν προηγηθεί και οι γάτες…

Αυτό είναι ισοδύναμο με την απαγόρευση των γατών από την Ρωσία από διεθνείς διαγωνισμούς και είναι ένα ακόμη παράδειγμα ηθικής υποκρισίας στον απόηχο της επίθεσης στην Ουκρανία, που τώρα εκδηλώνεται με μια πολύ επικίνδυνη μορφή δηλητηριασμένης ρωσοφοβίας.
Οτιδήποτε Ρώσικο έχει ήδη διαγραφεί, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων σκακιστών, κοσμοναυτών, μουσικών και αθλητικών προσωπικοτήτων, ρωσικών αir B&B, ακόμη και ρωσικών ομάδων στα βιντεοπαιχνίδια της FIFA.

Η Ουκρανία και τα βιντεοπαιχνίδια

Ένα θέμα που απασχολεί τους παρατηρητές του πολέμου είναι video που αναρτώνται από την Ουκρανία που δείχνουν ρωσικά ελικόπτερα να καταρρίπτονται.
Όμως αποδείχθηκε ότι πολλά από αυτά είναι βιντεοπαιχνίδια τα οποία δημιούργησαν επαγγελματίες για να φαίνεται σχεδόν αληθινά.

Ο πατριωτισμός των δημοκρατικών αμερικανών… για τα πανηγύρια

Παρά τον ενθουσιασμό τους να «υποστηρίξουν την Ουκρανία», μια νέα δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θα εγκατέλειπε τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν δεχόταν εισβολή όπως η Ουκρανία.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο.
Στην ερώτηση: «Αν ήσασταν στην ίδια θέση με τους Ουκρανούς τώρα, θα μένατε και θα πολεμούσατε ή θα φεύγατε από τη χώρα;»
Το 52% των Δημοκρατικών αμερικανών δήλωσε ότι θα εγκατέλειπε τις ΗΠΑ, ενώ το 68% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι θα παρέμεναν και θα πολεμήσουν.
Το 57% των λευκών δήλωσαν ότι θα παρέμεναν και θα πολεμήσουν, μαζί με το 61% των Ισπανόφωνων.
Ωστόσο, μόνο το 38% των μαύρων θα έμεναν και θα πολεμούσαν ενώ το 59% θα έφευγε από τη χώρα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν πώς, ενώ πολλοί αριστεροί αμερικανοί θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους στους Ουκρανούς με ηθική στα όρια της υποκρισίας εάν κάποια άλλη χώρα εισέβαλλε στις ΗΠΑ η πλειοψηφία των δημοκρατικών θα εξαφανιζόταν σαν δειλοί.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία καθώς και μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που θα οδηγούσε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης