Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χασάπη» αποκάλεσε ο Joe Biden τον Vladimir Putin από την Πολωνία: «Δεν νομίζω ότι αλλάζει στρατηγική»

«Χασάπη» αποκάλεσε ο Joe Biden τον Vladimir Putin από την Πολωνία: «Δεν νομίζω ότι αλλάζει στρατηγική»
Δεν είναι βέβαιος ο Αμερικανός πρόεδρος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποκάλεσε «χασάπη» τον ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη "απελευθέρωση" της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.
"Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει", απάντησε ο Biden στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.
Στο μεταξύ ο πολωνός πρόεδρος Andrej Duda δήλωσε σήμερα Σάββατο 26/3, ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του Joe Biden στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.
Οπως διευκρίνισε ο Duda αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Biden ο πολωνός πρόεδρος.
"Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία", δήλωσε ο Duda μετά τη συνάντησή του με τον Biden.
Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης