Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Στη Βαρσοβία ο Biden – Συνάντηση με τους ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας

Πολωνία: Στη Βαρσοβία ο Biden – Συνάντηση με τους ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας
Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στην Πολωνία του προέδρου των ΗΠΑ, J. Biden

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, J. Biden, στην Πολωνία, όπου θα έχει στη Βαρσοβία συνάντηση με τους Πολωνούς ηγέτες, ενώ θα επισκεφθεί και ένα κέντρο Ουκρανών προσφύγων.
Μάλιστα, ο Biden αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία για την Ουκρανία, όπου μέσα σε ένα μήνα πολέμου χιλιάδες Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και 135 παιδιά, σύμφωνα με το Κίεβο.

Επαφές με Ουκρανούς υπουργού

Ήδη, ο αμερικανός πρόεδρος J. Biden είχε το Σάββατο 26/3 συνάντηση στη Βαρσοβία με τους ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, στη διάρκεια της συνάντησής τους με τους αμερικανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του AFP που ήταν παρούσα.
Ειδικότερα, ο Biden συναντήθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με υψηλά ιστάμενους ουκρανούς αξιωματούχους και είχε ανεπίσημη συνομιλία με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Dmitry Kuleba, δίπλα στον οποίο κάθονταν ο ουκρανός υπουργός Άμυνας, Alexei Reznikov, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin.
rez.JPG
Η συνάντηση έγινε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου της Βαρσοβίας, όπου διανυκτέρευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όπου είχαν τοποθετηθεί η ουκρανική και η αμερικανική σημαία.
Υπενθυμίζεται ότι τον Dmitry Kuleba συνάντησε ο Biden στην Ουάσινγκτον στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή, αλλά και ο Antony Blinken, στην Πολωνία στις 5 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης