Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Δεν υπάρχει συναίνεση με Ρωσία στα 4 σημεία που ανέφερε ο Εrdogan

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Δεν υπάρχει συναίνεση με Ρωσία στα 4 σημεία που ανέφερε ο Εrdogan
Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων προχωρά πολύ δύσκολα, είπε ο Kuleba

Τις αναφορές του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan ότι φαίνεται να συμφωνούν Ουκρανία - Ρωσία στα τέσσερα από τα έξι θέματα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, διέψευσε σήμερα ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Dmitry Kuleba, λέγοντας ότι η ταξινόμηση τους είναι εσφαλμένη και πως οι υποομάδες αντιπροσωπειών συζητούνται ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά θέματα.
«Η ταξινόμηση των βασικών θεμάτων των διαπραγματεύσεων σε τέσσερα ή περισσότερα σημεία είναι εσφαλμένη.
Σε υποομάδες αντιπροσωπειών συζητούνται ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά θέματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων προχωρά πολύ δύσκολα.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν παραιτείται από τα αιτήματά της.
«Επιμένουμε, πρώτα απ' όλα, σε κατάπαυση του πυρός, εγγυήσεις για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε ο Kuleba.
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει τον διάλογο με την Τουρκία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία, ως φίλος και στρατηγικός εταίρος της Ουκρανίας, θα συνεχίσει επίσης να υποστηρίζει σε όλους τους δρόμους», συμπλήρωσε.
Ο Dmitry Kuleba υπενθύμισε επίσης ότι η επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας δεν είναι λιγότερο σημαντικοί παράγοντες για να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική μηχανή και να επιτευχθεί η επιθυμητή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις:
«Μια τέτοια τριμερής στρατηγική - κυρώσεις, στρατιωτική υποστήριξη, διαπραγματεύσεις - δεν πρέπει να αμφισβητούνται από κανέναν».
Τέλος ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην τουρκική πλευρά και ξεχωριστά στον Πρόεδρο Εrdogan για την πολιτική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης